Els rovellons és una de les especies de bolets més apreciada i coneguda. Hi ha qui n'hi diu els rei dels bolets i quan es parla d'anar a caçar o buscar bolets, la gran majoria de persones aposta pels rovellons, aquests preuats bolets de color rosat que s'amaguen entre la pinassa. No són fàcils de localitzar, però en aquesta pàgina trobareu uns quants consells que us ajudaran: on trobar rovellons?

Els rovellons són un bolet que créix en pinedes -boscos de pins- i també formacions avetoses, sobretot de la regió mediterrània, sobre tota mena de sòls (preferiblement aquells poc àcids). Cal buscar-lo en llocs calorosos i sobretot en boscos assoleiats.

Berga és probablement la capital del rovelló a Catalunya. La comarca del Berguedà és una zona imprescindible de visitar si es volen trobar rovellons. Olvan, Borredà, Guardiola de Berguedà, Vilada, La Pobla de Lillet, Saldes i Castellar de N'Hug són alguns dels punts que us recomanem. A més, en totes aquestes poblacions se celebren fires i mercats del bolet, cosa que ens evitarà marxar amb les mans buides cap a casa si som un pel sapastres a l'hora de trobar rovellons.

Més cap a l'est, una altra zona que pot ser interessants és el Ripollès (Campdevànol, Les Lloses...). També a les comarques gironines, la Cerdanya sol ser una de les comarques on es fan els primers rovellons de la temporada (els prats cerdans propers a Lles o Aransa són ideals per trobar-ne). I no oblidem l'Alta Garrotxa, o les zones més fresques i humides de les Guilleries, a la Selva interior.

El Moianès és una altra zona de Catalunya on els rovellons es troben de forma abundant. Termes municipals com els de Santa Maria d'Oló, l'Estany i Moià s'omplen els caps de setmana de buscadors de bolets anciosos per trobar rovellons.

Cap al Solsonès, Pinós és un bon lloc per començar a buscar i per trobar. Més cap a l'est, una altra zona que pot ser interessants és el Ripollès (Campdevànol, Les Lloses...)

Quan es poden trobar rovellons?

Els més experts són capaços de trobar rovellons a la primavera i a principi d'estiu, però l'època durant la qual són més abundants és a partir de setembre i fins ben entrat el novembre. Els qui coneixen bé la muntanya diuen que cal comptar tres setmanes des de la primera pluja estival de més de 40 litres.