Música, colors i molta disbauxa inundaran aquest cap de setmana els carrers i places de Santa Coloma de Farners. El municipi celebra una nova edició del Carnaval amb un canvi del recorregut de la gran rua i amb un major nombre de premis.

El programa del Carnaval arrencarà avui amb la rua escolar pels carrers de Santa Coloma de Farners, a partir de les 15.30 h. «La desfilada infantil es consolida després de tres anys organitzant-la. Hem copsat que agrada i que els nens la gaudeixen», destaca Carme Dilmé, regidora de Festes de l'Ajuntament de Santa Coloma. La festa finalitzarà a la plaça Farners amb l'animació infantil a càrrec d'en Pinxo i en Punxa, a partir de les 16:30h.

La jornada del divendres estarà reservada als més joves amb la Rua Nocturna, que iniciarà el seu recorregut a les 22:30h. El pavelló de La Nòria acollirà el final de festa amb el concert de Banda Biruji. Es tracta d'una orquestra de versions alternatives i festives que interpreta versions d'ara i d'abans.

Una vintena de colles

El punt àlgid del Carnaval de Santa Coloma de Farners arribarà el dissabte amb la gran Rua de Carnestoltes, on s'estima que hi participaran una vintena de colles que representen unes 900 persones. «Enguany hem tornat a canviar el recorregut escurçant-lo i millorant la seguretat de la rua», explica Dilmé.

La desfilada començarà a les 16.30 h de l'aparcament dels Saioners, pujarà pel carrer Pere Costa, continuarà per la carretera dels Banys i el carrer de Sant Sebastià i finalitzarà al Passeig Sant Salvador.

I per acabar, la festa finalitzarà amb l'entrega de premis. «Aquest any hem desdoblat els premis, augmentant el pressupost», apunta la regidora de Festes de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Tindrà premi la millor coreografia, comparsa, comparsa local, carrossa, carrossa local i la colla més carnavalesca.