Com sempre, amics i familiars col·laboren econòmicament perquè la parella pugui escollir una bon lloc per passar la que abans se´n deia la «lluna de mel». Ara per ara triar bones destinacions per fer un bonic viatge de noces no comporta molts inconvenients, si es fa cas als professionals del ram. La gran quantitat d´agències de viages especialitzades en noces fa que es puguin servir multitud d´ofertes. Com és natural tot està en funció dels gustos de cada parella i de la seva disponibilitat econòmica.

Fins no fa gaire temps el que més estava de moda eren les destinacions exòtiques, però, actualment, degut a determinades situacions polìtiques, sobretot en el continent asiàtic, aquestes han perdut una mica. Aquestes destinacions exòtiques, d´aventura i també alguna de les més clàssiques, es continuen demanant, malgrat que - segons els experts-, «van desapareixent atès què els temps canvien i les parelles de nuvis busquen nous llocs on viatjer, de vegades pel seu compte i risc».

És molt recomenable fer primer una ullada als preus en varies agències, ja que, degut a l´actual crisi global mundial constantment els preus poden variar una mica i sempre hi ha alguna oferta per poder aprofitar. Malgrat tot -i pel que han explicat professionals del ram-, des de fa un parell de temporades els preus dels viatges de noces s´han incrementat nomes degut a la pujada del preu del combustible d´aviació. La resta dels serveis continua gaiebé igual.

Tot i això els viatges de noces segueixen una tónica més o menys raonable, mantenint-se amb moderació en destinacions com Tuníssia, Marroc o Egipte. El creuers marítims sembla que es tornen a recuperar, sobretot perquè els majoristes han moderat preus, i, darrerament, no viatjava gairebé ningú degut a la suspensió temporal i soptada d´alguns vols en avió motivada pel fatídic nuvol de cendra del volca islandès.

Tailàndia i a altres punts turístics de la zona, han perdut una mica de protagonisme en els darreres mesos, degut a les diverses situacions polítiques del país i, sobretot a la inseguretat. L´Estat espanyol recomana, ara per ara, no viatjar a aquell país ni a les seves platges fins que hi hagi més seguretat política. També darrerament la «grip A», ha fet baixar molt les reserves al continent asiàtic, que no són tantes com fa cinc anys enrere a causa també de la crísi mundial.

Una recomanació que fan els agents de viatges és que els nuvis consultin abans d´emprendre un viatge de noces pel seu compte, amlgrat no utilitzin els seus serveis, així com també que no se´n refiin massa de les ofertes molt baixes que apareixen en les webs d´Internet, atès que poden tenir alguna «sorpresa». És millor consultar sempre a un agent especialitzat, que els aconsellarà en tot moment el qué poden fer.

Ofertes variades

Els preus dels viatges de nuvis no han canviat molt, des de l´any passat perquè no hi ha diners. Inclús per això molts nuvis prescindeixen del viatge organitzat i marxen pel seu compte, segons han explicat diversos agents de viatges gironins. Des de que a Girona podem gaudir d´un aeroport amb una companyia aèria de vols de baix cost, «hi ha moltes parelles que s´organitzan pel seu compte i risc, encara que alguns després se n´han d´apenedir degut a les informalitats de companyies que no tenen professionalitat».

Pel que han assenyalat aquests mateixos professionals, «les demandes més freqüents, ara, a la primavera, són les del Carib en general i , Punta Cana, Rivera Maya o Cancún, en particular, sense descartar els EE.UU, Brasil i Canadà».

Els agents de viatges també ha assenyalat que Puerto Rico, Costa Rica, les illes Mauricio, les Seychelles o les Maldives, són, així mateix, viatges de noces molt escollits, en totes les èpoques de l´any, però les illes anomenades «paradisíaques» s´han encarit respecte d´altres temporades i només són per aquelles parelles que compten amb uns bons recursoso econòmics.

Els creuers -pel que han explicat els experts-, «no han perdut la seva vigència ja que s´han millorat les rutes i s´han fet més assequibles a tothom. Moderns vaixells, viatges amb més comoditat i visites variades a diverses poblacions de la ruta; És com si es viatgès en un «ressort» flotant durant alguns dies».

Si es vol anar de creuer és bo contractar els viatges de vuit o deu dies, ja que, en aquest periode de temps hi ha molt que veure, sobretot si el creuer es fa pel Carib. Més dies, és pesat. Com ja és tradicional entre els nuvis el creuer que més es solicita és el de les «petites Antilles» que comprenen les illes de Puerto Rico, la qual capital és San Juan. St. Thomas, St. John, Dominique, Barbados, Curaçao, Aruba i de tornada a San Juan de Puerto Rico, des d´on es retorna a l´Estat espanol amb avió.

També, des de fa pocs anys, altres creuers que s´han posat de moda són els que es fan pel Mediterrani oriental i pel Mar Adriàtic. Generalment aquests els escullen parelles de nuvis que volen visitar països com les illes greges, Malta o Xipre. Aquests creuers solen tenir molta acceptació per les seves visites a ciutats antigues.

Europa

Europa no ha perdut el seu glamur i moltes parelles, sobretot per motius econòmics, prefereixen viatjar-hi. Les destinacions més clàssiques solen ser Itàlia, (sobretot Roma, Venècia i Florència). França, Holanda, Suissa, Anglaterra (Londres) i Irlanda (Dublin). París torna a tenir el seu atractiu, sobretot ara, quan molts nuvis hi van pel seu compte amb els vols de baix preu que surten des de l´aeroport de Girona. Dins de les destinacions clàsiques de sempre a l´Estat espanyol, hi ha Balears i, sobretot, les illes Canàries. Curiosament des de que la crísi s´ha accentuat moltes parelles escullen altra vegada les illes espanyoles per a fer el seu viatge de noces. Molts diuen que també, des de fa un mes i escaig, degut al nuvol de cendre del volcà islandès que s´estèn pels cels d´Europa, els hotels de les Balears i de les Canàries estàn més freqüentats que mai perquè, en cas d´anul·lació de vols, es pot retornar amb vaixell.