El reportatge fotogràfic nupcial és el servei més sol·licitat i estès en la preparació d'un esdeveniment d'aquestes característiques. El temps passa molt ràpid, i amb un reportatge fotogràfic la parella i la família pot seguir evocant i recordant la celebració del seu casament. Uns records familiars entranyables i plens d'emoció que tant la parella, com els seus pares, germans, amics i resta de familiars poden reviure mirant les imatges.

Està científicament demostrat que les fotografies i les imatges en què es plasmen esdeveniments empenyen les neurones a recordar experiències, i a través d'aquest procés es viuen emocions, sensacions. D'aquí la importància de deixar constància en imatges d'un dia tan assenyalat, amb tot luxe de detalls.

Hi ha imatges però, que no poden faltar en cap reportatge fotogràfic. És molt important fotografiar els preparatius del dia més feliç dels nuvis, els moments previs al «sí, vull». No podran faltar fotografies de la mirada, del rostre il·luminat. Per descomptat, també resultaran imprescindibles aquelles imatges que mostrin el preciós vestit de la núvia penjant de la finestra, i tots els petits destalls: el ram, la joieria, la corbata o el vel. De la mateixa manera, no podran faltar fotografies mentre els nuvis es vesteixen i es miren el mirall per acabar de retocar-se.

Tampoc poden faltar les imatges dels nuvis sortint de casa de camí a la cerimònia, baixant del cotxe i dirigint-se amb pas ferm cap a l'altar. Tampoc faltaran fotos de tots dos nuvis per fi junts, mirant-se o tocant-se les mans. L'intercanvi d'anells, el moment del «sí, vull», el petó i la sortida, per descomptat, seran instants absolutament imprescindibles.

Per descomptat que no cal mencionar la sessió de fotos que es fan tots els nuvis quan s'acaben de casar. Buscar la originalitat i comptar amb un gran paisatge és essencial. Igual passa amb les fotos amb els invitats.

I finalment fotografies del banquet. L'espai on gaudiu del dinar o el sopar i de la posterior festa ha de quedar immortalitzat per a la posteritat.