La MC no ha de suposar cap obstacle per al desenvolupament d'una vida normal. Encara que sercelíac implica una sèrie de limitacions, un cop diagnosticada i tractada adequadament la malaltia, deixa de ser un problema, i no té per què presentar-se cap tipus d'inconvenients a l'hora de realitzar qualsevol activitat, prestant una atenció especial a l'hora de triar l´alimentació.

No obstant això, a l'hora d'entrar en un bar o restaurant que no tenen coneixements sobre la dieta sense gluten, és recomanable que:

Si estàs en un restaurant ...

- Indica al maître o al cambrer que ets celíac i que has de portar una dieta sense gluten.

- Comenta amb ell els plats que, al teu entendre, pots consumir sense problemes.

- No dubtis a preguntar pels ingredients i el procés d'elaboració dels plats. No tothom coneix la celiaquia i el que suposa la dieta sense gluten, i encara que la coneguin, no tenen per què saber tant com tu.

- Hi ha plats que són a la immensa majoria de les cartes dels restaurants i que estan lliures de gluten (amanides, peixos i carns a la planxa, truites naturals, postres naturals, fruites, etc.). Tan sols pregunta al personal la manera d'elaboració dels mateixos i els ingredients que utilitzen.

- Si són patates fregides, demana que les facin en una paella neta. Has de tenir en compte, però, que cada vegada són més els restaurants que tenen una fregidora exclusivament per fregir patates, ja que aquestes es cuinen a una temperatura diferent que altres fregits, i perquè surten sense restes d'altres fregits, el que repercuteix en una millor presentació dels plats.

- Si el plat és a la planxa, demana també una paella neta. En molts casos, s'incorpora a la planxa farina per evitar que s'enganxin els aliments, amb la consegüent contaminació creuada.

- Si t'agrada el pa, brioixeria, pasta, emporta't sempre parell de paquets de productes especials sense gluten (pa, galetes, pastes, etc), per si de cas. En cas de la pasta, demana que te la facin al teu gust.

Si estàs en un bar ...

- Indica al cambrer que ets celíac i que no pots consumir una sèrie de productes.

- Pregunta per les tapes i / o racions que es fan de forma artesanal, i comprova que pots consumir els ingredients que la componen.

- Sempre pots demanar tapes de formatge, pernil serrà, llaunes de conserves (musclos, petxines variades, escopinyes, etc.). Recorda que pots consumir refrescs, vins, sucs i alguns licors.

La Federació d´Associacions de Celíacs d´Espanya (FACE) ha contactat amb algunes cadenes de restauració nacionals a les que ha assessorat convenientment en l'atenció al client celíac perquè puguin oferir un menú sense gluten amb garantia. La finalitat d'aquest conveni és poder utilitzar el logotip de restauració dissenyat per FACE, en portes i finestres de vidre visibles per al públic. D'aquesta manera, el celíac que es troba de pas podrà reconèixer sense dificultat que un establiment determinat ofereix menú sense gluten. Una altra opció és consultar els portals especialitzats on apareixen els locals de que disposen de menús sense gluten.