Especial Informatiu Celiaquia
diaridegirona.cat >Celiaquia>

Un 2,3% de les famÝlies ateses per la Creu Roja presenta intolerÓncies alimentÓries, la majoria celiaquies

Un 2,3% de les famÝlies ateses per la Creu Roja presenta intolerÓncies alimentÓries, la majoria celiaquies

20-05-2016TuentiMeneame

BARCELONA |áACN Un 2,3% de les famÝlies que atÚn la Creu Roja en projectes de lluita contra la pobresa tenen intolerÓncies alimentÓries, majoritÓriament per celiaquia. Un 5,7%, a banda, tÚ diferents tipus d'alĚlŔrgies. La xifra supera amb escreix la mitjana general, de l'1% a la poblaciˇ europea, segons dades que aporta la mateixa entitat. Davant d'aquesta situaciˇ, la Creu Roja, amb el suport econ˛mic de la Diputaciˇ de Barcelona i l'assessorament de l?Associaciˇ de CelÝacs de Catalunya, ha iniciat un projecte d'alimentaciˇ adrešat a 53 famÝlies de celÝacs i amb d'altres intolerÓncies alimentÓries en situaciˇ de vulnerabilitat.

L'objectiu Ús garantir que els infants d'aquestes llars, celÝacs o amb d'altres intolerÓncies alimentÓries, puguin seguir la dieta alimentÓria que necessiten, 'que sovint comporta un esforš econ˛mic que no poden assumir', segons indica l'entitat.El projecte consisteix en ajudes alimentÓries mensuals per reduir el risc que implica per a la salut de l'afectat no seguir una dieta adequada. Aquest projecte es complementa amb l'entrega de targetes que permeten a les famÝlies comprar en comeršos habituals, per a assegurar-los l'accÚs a aliments frescos.El projecte es va iniciar de forma pionera a la demarcaciˇ de Barcelona durant el darrer trimestre del 2015 i consta d'ajuts per als infants amb intolerÓncia al gluten i a la lactosa.


Els lots d'aliments han estat confeccionats per dietistes-nutricionistes de la Creu Roja assessorades per l'Associaciˇ de CelÝacs de Catalunya. Aquests aliments cobreixen el 30% de les necessitats alimentÓries del casos de celiaquia, el 12% dels casos de intolerÓncia a la lactosa i el 8% dels casos d'alĚlŔrgies a l'ou i la llet. Des de Creu Roja es destaca que la celiaquia Ús molt mÚs freqŘent que les altres afectacions i que la repercussiˇ que tÚ sobre l?increment del preu de la compra d'aliments Ús mÚs acusada que en la resta de casos.