Especial Informatiu Celiaquia
diaridegirona.cat >Celiaquia>

La recepta: Coulant de xocolata

La recepta: Coulant de xocolata

Recepta de Gemma Coflent

27-05-2016TuentiMeneame

Ingredients per a 10 o 12 coulants:
-6 ous
-110 g de sucre
-170 g de xocolata
-110 g de mantega
-50 g de barreja de farines
-60 g farina de fajol
-20 g de cacau en pols

Elaboració:
1. Foneu la xocolata i mantega al microones a baixa potència.
2. Separeu els rovells de les clares. Munteu els rovells amb la meitat del sucre. Munteu les clares amb l´altra meitat del sucre. Les clares amb els rovells.
3. Incorporeu la xocolata fosa, que no estigui calenta.
4. Incorporeu la farina i el cacau tamisats barrejant amb moviments suaus.
5. Repartiu un dit de massa a cada motlle (unitats amb mantega i cacau). Afegiu-hi un glaçó de trufa (seguidament s´explica com fer-los) i acabeu d´omplir amb la massa el motlle, fins a tres quarts de la seva capacitat.
6. Coueu-ho set minuts a 200º. Deixeu-ho refredar i congeleu-ho.
7. Al moment de servir, escalfeu-ho al microones 30 segons a màxima potència.

Ingredients per a la trufa interior:
- 100 g d´aigua
- 50 g de nata líquida per muntar
- 175 g de xocolata

Elaboració:
1. Piqueu la xocolata ben petita. Escalfeu l´aigua i la nata i aboqueu-ho sobre la xocolata.
2. Barregeu-ho i repartiu-ho en una glaçonera. Congeleu-ho.