Per què els socis d´una cooperativa no paguen autònoms? Tinc entès que per ser cooperativa has de ser mínim 3 persones. Si som una SL amb 3 socis, ens podem convertir en cooperativa? quines eines tinc per ser competitiu en preus amb professionals que fan els mateixos serveis i que no paguen autònoms? Gràcies.

Quan constituïm una cooperativa hem d'informar el règim de Seguretat Social en la qual estaran matriculats els socis.

Segons la legislació vigent TOTS els socis poden estar en el règim general, o bé, TOTS en el Règim Especial de Treballadors Autònoms. És a dir, no poden estar alguns en un règim i altres en l'altre. No sent així els assalariats que poguessin tenir que, obligatòriament, han d'estar en el règim general.

Efectivament, les cooperatives han de tenir un mínim de tres socis i podem transformar la Societat Limitada en una cooperativa, i també a l'inrevés. Però cal tenir en compte que el funcionament no és el mateix i caldria veure la conveniència.

Totes les administracions, estatal, autonòmica i local, estan fomentant molt l'economia social, dins de les que tenim les cooperatives. D'altra banda tenim a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que té convenis amb moltes entitats per obtenir productes en bones condicions i que fomenta la interrelació entre els seus associats.

Amb molt de gust li podríem assessorar personalment dels avantatges i diferències entre les dues entitats mercantils, ja que el tema és llarg i complex d'explicar en quatre línies.

Eduardo RuscalledaDep. empreses-Alcar Associats