És veritat que puc facturar sense ser autònom si l ´import és inferior al salari mínim interprofessional?

La legislació de la Seguretat Social estableix com a norma que estàs obligat a donar-te d'alta en autònoms si fas de forma habitual, personal i directa una activitat econòmica a títol lucratiu, sense subjecció a contracte de treball i encara que utilitzis el servei remunerat d'altres persones, siguis o no titular d'empresa individual o familiar

Afortunadament el 2007 el Tribunal Suprem va dictar una sentència que ha establert jurisprudència i que establia que no era necessari donar-se d'alta com a autònom si els ingressos eren inferiors al Salari Mínim Professional. Des de llavors són bastants els casos d'autònoms que en ser sancionats han recorregut i han aconseguit que els jutges els donin la raó a l'haver demostrat uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional.

Segons la normativa de 2016, l'SMI és de 655,20 € / mes, però com per llei el treballador ha de rebre 14 pagues anuals, la xifra exacta seria 9.172,80 euros. Recorda, no has de sobrepassar-!

El segon condicionant és que l'emissió de factures no sigui habitual. És a dir, no és recomanable que emetis factures tots els mesos, i molt menys amb la mateixa quantitat, perquè llavors es pot entendre que és una pràctica habitual i tingues per segur que en aquest cas no és llega.

I per descomptat, emetre factura sense ser autònom, haureu obligatòriament declarar trimestralment l'IVA procedent d'aquestes factures (si escau) i declarar anualment aquests ingressos d'activitats econòmiques en la declaració de la Renda.