És cert que si sopes molt, al matí t´aixeques inflat?

Com a "inflat" caldria aclarir de quina simptomatologia es tracta més concretament: si és distensió abdominal deguda a flatulències, o bé inflamació de la mucosa digestiva.

Referent al sopar, si és excessiu en quantitats consumides, o amb molt contingut greixós, precisa d'una digestió gàstrica més lenta i llarga. El buidatge gàstric cap a l'intestí tardarà més. I pot afectar a la conciliació adequada del son i propiciar que ens aixequem l'endemà cansats.

A nivell dietètic, caldria fer una valoració del què se sol sopar (tant en qualitat com en quantitat), per a poder determinar la relació que existeix entre els aliments habituals d'aquest àpat i la conseqüència digestiva; a fi de poder evitar-ho. Si es dóna habitualment, es pot tractar d'un error alimentari o un mal hàbit fàcilment corregible.

En últim cas, si l'endemà ens aixequem habitualment amb l'abdomen distès, degut als gasos acumulats a nivell intestinal, caldria fer proves diagnòstiques que permetin conèixer el per què d'aquesta producció excessiva de gasos (sempre se'n generen, per part de la microbiota intestinal): maldigestió a algun tipus d'hidrat de carboni?, patologia inflamatòria digestiva?, restrenyiment crònic?, etc. Fer una consulta al metge de l'aparell digestiu seria el més indicat si aquesta problemàtica persisteix.