He sentit a dir que les panses són molt bones per la salut. Me n´alegro perquè m´encanten... però si en mejo cada dia, quina quantitat seria la recomanable?

És cert, les fruites dessecades en general tenen un perfil nutricional molt generós en vitamines i minerals, que coincideix amb el propi de les fruites d'origen: raïm, prunes, albercocs, préssecs, figues, etc. Simplement s'han sotmès a una dessecació, i el seu contingut en aigua s'ha reduït. Això suposa una concentració dels nutrients per porció consumida, i que la seva densitat calòrica se'n vagi a prop de les 250-300 Kcal per cada 100 grams. Això és degut a que els sucres es concentren al 40-65% del seu pes. I, com les fruites d'origen, continuen sent una bona font dietètica de fibra, de potassi, calci, substàncies amb una funció antioxidant, vitamina C i algunes vitamines del grup B.

La ració diària recomanada és d'un grapat. És a dir, d'uns 25 grams. Calòricament, amb aquesta ració, s'estarà consumint aproximadament l'equivalent a la de fruita fresca (de 150 a 250 grams la ració). És a dir, entre 50 i 70 Kcal.