Si faig una dieta d'un mini de pernil dolç per esmorzar, dinar copios i sopar més o menys lleuger, és una bona dieta? No aconsegueixo baixar de pes.

Amb aquestes dades tan genèriques (utilitzant els termes "copiós" i "lleuger") sobre què es menja no és possible avaluar si la pauta d'alimentació és "bona" o adequada a les necessitats individuals; i suficient des del punt de vista nutricional i calòric, ni si pot ajudar a "baixar pes". Caldria fer una valoració ben acurada dels aspectes dietètics: del què, quan, on i com mengem al llarg del dia; i també del què es beu.

A més, si l'objectiu és aprimar-se (és a dir, reduir massa grassa), cal conèixer què es fa al llarg del dia (en allò referent a l'activitat física i exercici), i què es gasta de mínims per a mantenir la supervivència del nostre cos, o dit d'altra manera, el que es coneix com a metabolisme basal (http://www.diaridegirona.cat/especials/consultori-nutriclinica/2016/01/taxa-metabolisme-basal-n916_15_26681.html).

I, per a assolir l'objectiu que es té de control de pes, cal que la pauta d'alimentació (des del punt de vista calòric i nutricional) sigui al màxim d'adequada per tots aquests aspectes prèviament avaluats.

Cadascun dels àpats (esmorzar, dinar i sopar, si són els únics que es realitzen) cal integrar-los a la pauta d'alimentació (http://www.diaridegirona.cat/especials/consultori-nutriclinica/2016/03/quina-dieta-em-recomanes-per-baixar-pes-abans-lestiu-n916_15_28561.html); i avaluar quins aliments estan actualment presents i quins serien més correcte que hi participessin en funció de l'activitat diària. És summament important. I mai valorar-los independentment (en aquest cas, i en tots els casos, sigui per control de pes, o no).

Recomano també fer una ullada a aquesta resposta (http://www.diaridegirona.cat/especials/consultori-nutriclinica/2016/06/quina-dieta-fer-per-aprimar-he-baixar-molt-pes-n916_15_31361.html).

Per tant, el millor consell que puc donar és deixar-se assessorar per un/a Dietista-Nutricionista; el professional sanitari que és expert en alimentació, nutrició i dietètica.