Em podria recomanar una dieta equilibrada per aquesta tardor? Gràcies

No existeixen les "dietes" que vagin bé i es puguin prescriure a tothom, sigui per a baixar, pujar o mantenir el pes corporal. Ni tampoc existeix una "dieta" per cada època de l'any. Ja sabem que afloren les "dietes" i sistemes d'aprimament amb nom i cognoms a unes determinades èpoques de l'any. Però aquest és l'error i el què volen vendre. Sí existeixen uns bons hàbits alimentaris que s'haurien de mantenir durant tot l'any (estant de vacances també). I, llavors, no estaríem parlant de baixar pes (i sobretot massa grassa excedent) després de les diades nadalenques, finalitzades les vacances d'estiu o abans de l'estiu.

Si desitgem canviar la nostra alimentació i hàbits alimentaris, per no passar-nos tota la vida posant "pedaços dietètics" per controlar el nostre pes, podríem començar per respondre'ns les preguntes i premisses que plantejo en aquesta altra resposta del consultori. Aquesta lectura hauria de servir per entrar en un punt d'inflexió entre el què hem fet fins ara i el què tocaria fer perquè seria recomanable, a nivell de salut sobretot.

Indicar que existeixen professionals sanitaris, els Dietistes-Nutricionistes, que es dediquen a assessorar a nivell dietètico-nutricional: a ajudar a ordenar la pauta d'alimentació, tant a la població sana com amb patologies.