Primer de tot caldria preguntar-se què és un "aliment afrodisíac". En principi es tractaria de qualsevol aliment amb capacitat de despertar l'instint sexual, induir al contacte carnal i/o que augmenta el plaer o el rendiment sexual.

La veritat és que hi ha molta literatura respecte als aliments afrodisíacs, i també una llista bastant àmplia. Però molta d'ella està emmarcada dins la pseudociència directament. També hi ha molta creença popular ancorada en pràctiques i costums de segles enrere, i de cultures "mil·lenàries".

Si féssim una cerca en estudis científics de qualitat relacionats amb aliments afrodisíacs, en general, i en humans, la veritat és que n'hi ha pocs; i la gran majoria d'ells fan referència a la disfunció erèctil. Per tant, per aquí no aniríem bé si parlem d'aquesta relació que hem definit al principi.

Pel que fa als productes de la pesca, més que de garotes, s'ha estudiat les propietats de les ostres com a "aliment afrodisíac". I segons el fet observat en diversos estudis, no hi ha propietats provades per aquest aliment, tot i que popularment es té aquesta creença.

En definitiva, avui dia, es podria dir que un aliment en si mateix (sigui les garotes, siguin les ostres o qualsevol altre) no és l'element important. Si no que millor és la intenció o la complicitat amb la qual s'escullen, es preparen o es couen, i en quin context es comparteixen (la cita en si mateixa, la decoració de l'entorn i la taula, la música de fons, etc.) i les expectatives de la parella al respecte.