Cuites, molt millor, que les seves proteïnes són més digeribles, degut a que s'han desnaturalitzat per acció de la calor aplicada. També és cert que, per acció de la cocció, certes vitamines del grup B que contenen (B1, B3 i B6), que són termolàbils, s'han pogut destruir en part. Tot i això, no n'és la principal font dietètica d'aquestes vitamines.

Respecte a les castanyes, ja que ara n'és l'època, m'agradaria remarcar-ne alguns aspectes que cal conèixer:

1) es tracta del fruit de closca amb menor aportació calòrica i de contingut en greix (menys del 2,6% vers més del 50% de la resta. I, amb més contingut d´aigua (la meitat del seu pes, el 47,6%).

2) El seu percentatge d´hidrats de carboni és el més elevat (un 40%), en comparació amb el contingut de la resta de fruits secs (només un 6-10% sobre el seu pes).

3) el seu contingut en fibra és considerable (6,8 g per cada 100 g comestibles).

4) dins les vitamines, cal destacar la seva riquesa en vitamina E (1,2 micrograms) i algunes vitamines del grup B.

5) dels minerals, destacar el seus elevats continguts en potassi (500 mg) i de fòsfor (74 mg).

En quant a la ració que se'n pot consumir, indicar que les recomanacions generals de consum de fruits de closca s'enquadren en una ració moderada d'uns 20-25 g, atenent el seu contingut de greixos tan significatiu. Aquesta ració suposaria una ingesta calòrica d´unes 150 Kcal de promig (considerant que 100 g de fruits de closca genèricament estan al voltant de les 600 Kcal, entre 550 i 650 Kcal). Llavors, pel fet que la seva aportació calòrica és molt inferior, una tercera part, cal considerar que la seva ració, per equivaldre calòricament a la resta de fruits secs, és de 8-9 castanyes. Com s'ha calculat? Si 100 g comestibles de castanyes equivalen a 209 Kcal, i cada castanya de grandària mitjana (d'uns 10 grams de pes, tenint en compte que la part comestible és un 81%) aportaria 17 Kcal, llavors se'n podria consumir aquest nombre d'unitats indicat.