Per votar per correu a Girona cal personar-se en qualsevol oficina de Correus (presentant l'original del DNI), i realitzar una sol·licitud de certificat d'inscripció en el cens electoral.

Cal destacar que només en cas de malaltia o incapacitat, acreditades mitjançant certificat mèdic, pot una persona diferent a la interessada sol·licitar aquest certificat per votar per correu.

Per a això, ha d'estar autoritzada per la persona interessada a través d'un document notarial o consular estès individualment. És important subratllar que una vegada que una persona hagi sol·licitat el vot per correu ja no podrà votar personalment a les meses electorals.

Un cop rebuda la sol·licitud de vot, la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral corresponent trametrà entre el 4 i el 17 de maig per correu certificat (al domicili que hagi assenyalat l'elector o l'electora), el certificat censal juntament amb les paperetes , el sobre de votació i un sobre adreçat a la presidència de la taula en què correspon votar, a més d'un full explicatiu del procediment a seguir.

Cal que es reculli aquest sobre en persona. Si el votant o la votant no es troba en el domicili quan es produeixi l'arribada del correu certificat, haurà d'anar a recollir-lo en persona a l'oficina postal. Enviament del vot per correu: Un cop seleccionada la papereta de vot i introduïda en el sobre de votació, s'ha de tancar i introduir el mateix, juntament amb el certificat d'inscripció en el cens, en el sobre adreçat a la presidència de la taula, que al seu torn s'ha de remetre per correu certificat fins al 20 de maig. No cal apropar-se personalment a deixar el sobre de votació, ja que el mateix pot ser enviat per qualsevol persona.