En les últimes dècades les persones amants dels animals han fet una crida per les xarxes socials a la necessitar d'adoptar un gos, abans que comprar-lo, davant l'increment de la xifra d'abandonament. Diferents associacions d'animals de la província de Girona col·laboren a la secció Mascotes de la web del Diari de Girona, on difonen les imatges d'aquells animals que esperen, amb ganes, un nous amos.

A la web d'aquest mitjà es poden trobar la Bonica, en Kaiser i la Pipa, tres dels animals que estan en adopció a l'Associació Protectora d'Animals i Plantes (APAP) de Figueres. També es pot conèixer en Bud, en Carbó i en Dut del Centre d'Acollida d'Animals de la Selva, situat a Tossa de Mar. L'Associació Protectora d'Animals del Baix Empordà, Rodamón, establerta a Palafrugell, també mostra alguns dels gossos que acull: en Lucky, la Nit i l'Axel.

A la web es detalla la vida d'aquests animals, així com les seves característiques amb una imatge que acompanya la informació. Tots els interessats a adoptar un d'aquests gossos només han d'accedir a la secció de Mascotes de la pàgina web del Diari de Girona ( www.diaridegiro-na.cat/mascotes) i contactar amb l'associació o centre d'acollida a través de les dades que s'ofereixen a la mateixa pàgina.

Aquest és un mecanisme que facilita l'adopció d'un animal. En els últims anys, la proliferació de les xarxes socials i l'aparició de plataformes digitals d'adopció de gossos han aconseguit que milers d'animals al món, que abans vivien lluny de l'escalfor d'una llar, avui tinguin una persona o una família que els apreciï, els estimi i els cuidi.