El col·leccionisme d'articles de luxe és un dels 'entreteniments' que guanya adeptes en els últims anys. El desig per disposar d'un producte distintiu porta cada vegada més gent a conrear una afició amb nombrosos vessants; des de qui acumula taulers d'escacs i monedes antigues a qui li agrada fer-se amb rellotges i fins i tot guitarres de diferents segles.

Sens dubte, una de les facetes més conegudes dins del col·leccionisme és el de la numismàtica. Les monedes de col·lecció posseeixen un alt valor, tant econòmic com a simbòlic. Aquest any, la Real Casa de la Moneda dedica la IV Sèrie de Tresors de Museus Espanyols al V Centenari de Jheronimus Van Aken, més conegut com El Bosco, representant les obres més emblemàtiques de l'artista exposades en el Museu del Prado.

Moneda i Timbre

Aquesta col·lecció de tres monedes de plata, les primeres que ha encunyat la Real Casa de la Moneda en plata fina (amb una puresa de 999 mil·lèsimes) i en formes rectangulars i quadrada, reprodueixen la seva obra més emblemàtica: El Jardí de les Delícies. Les monedes es venen només de forma conjunta al preu de 580,80 euros, IVA inclòs, i es poden adquirir a la pàgina web de la Fàbrica. D'aquesta col·lecció exclusiva només se'n comercialitzaran un màxim de 2.000 unitats.

Sens dubte, un altre dels articles més buscats pels col·leccionistes, especialment els afeccionats als escacs, són els taulers antics, pensats no solament com a objectius decoratius sinó també com a escenaris de partides reals. Per exemple, els escacs la hi serie ´Luxe Càller´ consta de peces de fusta de palisandre, banús i boix.

Un altre article amb funció pràctica és el rellotge. Les marques més exclusives i prestigioses llancen pares aquestes dates cronògrafs molt especials, pensats sobretot per a aquelles persones que busquen un símbol de distinció en els seus canells. És el cas de la marca Tag Heuer amb el model Orologio WAV5113.BA0901, amb un pes aproximat de 450 grams i una corretja d'acer inoxidable.

Basar Nadal

Per a aquells a qui els agradi distingir-se amb l'escriptura, les plomes estilogràfiques els faciliten la labor. Es tracta d'articles que, malgrat l'auge de les noves tecnologies, conserven un aura que encara els fa molt atractius, sobretot per a aquells que escriuen de forma quotidiana per motius laborals o simplement d'oci. La ploma Charleston CT, i inspiració Art Decó, té un plumí d'or massís.

Per a aquells que vulguin combinar modernitat i aire ´vintage´, el món audiovisual reuneix grans possibilitats. És el cas de l'amplificador de potència McIntosh MC75, basat en un parell de tubs de sortida i dissenyat a partir del model original de 1961.