L'esperit del Nadal envaeix aquests dies totes les llars del món. Però a cada lloc tenen les seves tradicions. Trivago.es ha elaborat una llista de les formes més curioses d'acomiadar l'any.

El Festival de Pohutukawa (La Península del Coromandel, Nova Zelanda)

Passar aquestes festes a l'hemisferi sud i estar entre els primers a rebre el 2017 és d'allò més especial. Els "kiwis", com es denominen localment els neozelandesos, tenen la seva pròpia versió de l'arbre de nadal. I es que en aquestes terres amb el bon temps floreix al desembre el Pohutukawa, un arbre d'origen maorí, una alternativa local al tradicional avet nadalenc que marca l'entrada de l'estiu al país.

Focs artificials al Port de Sydney (Sydney, Austràlia)

Els australians també estan entre els més matiners a entrar en el nou any, en concret el Port de Sydney és un dels llocs més espectaculars per rebre l'Any Nou. Cada any aproximadament un milió de persones participen en una de les celebracions i esdeveniments públics (gratuïts) més grans del món. I és que als moments previs a la mitjanit del 31 de desembre, Sydney es transforma en un espectacle de color. El Pont del Port de Sydney s'il·lumina amb un enlluernador desplegament de focs artificials. És un lloc privilegiat i una tradició que mereix la pena experimentar almenys una vegada a la vida.

Pollastre fregit per Nadal (Tòquio, Japó)

El 25 de desembre no és un dia de festa nacional al país nipó, tot i que sí el 23 de desembre, dia en el qual els japonesos es reuneixen per menjar pollastre fregit. I és que el 1974 la cadena de menjar ràpid Kentucky Fried Chicken a Ashiya va llançar una campanya de publicitat al país sota l'eslògan "Kurisumasu ni wa kentakkii", o el que és el mateix, "Kentucky per Nadal". Des de llavors, el 23 de desembre és un dia típic en el qual menjar pollastre fregit, ja sigui amb la família o els amics.

Visitar el poble de Papà Noel (Rovaniemi, Finlàndia)

Si es vol viatjar amb nens o s'està molt connectat amb el nen interior que un porta dins, passar el Nadal a Rovaniemi (el poble natal de Papà Noel) a Finlàndia és sens dubte una de les millors opcions. Situada al Cercle Polar Àrtic, aquesta localitat finlandesa és un museu de l'entranyable personatge nadalenc. Es pot visitar la seva oficina, ajudar-lo amb els regals d'última hora o enviar-li una carta amb un segell oficial del mateix Papà Noel.

Mercat ambulant de Nadal (Núremberg, Alemanya)

El Mercat de Nadal de Núremberg és un dels mercats més antics i tradicionals del Nadal a Alemanya. Es troba a la plaça del mercat principal, en el cor de la ciutat. Aquesta tradició, els orígens de la qual es remunten a la Baixa Edat Mitjana, és tot un espectacle de cabanyes de fusta adornades amb llums on es pot descobrir les delícies tradicionals que ofereixen els comerciants: des de dolços nadalencs i dolços de massapà, fins al seu famós vi calent o les més variades galetes nadalenques, sense oblidar les típiques salsitxes alemanyes artesanals o les castanyes rostides.

Els 13 Jólasveinar o trols de Nadal (Reykjavik, Islàndia)

Entre les moltes tradicions d'Islàndia destaca una molt curiosa anomenada els '13 Papàs Noel' que consisteix no tan sols a rebre regals de Santa Claus, sinó de tretze Jólasveinar, una espècie de trols nadalencs. Aquests personatges no guarden parentiu amb l'amigable Papà Noel, sinó que busquen espantar als nens.

Roba interior de color rosa (Buenos Aires, Argentina)

Una tradició femenina molt popular a Argentina per Nadal és la de regalar roba interior de color rosa. Per a alguns, el costum té un origen pagà lligat a la procreació i la fertilitat; per a uns altres, està lligada al món religiós, en concret al període litúrgic d'Advent en el qual s'encenia una vela rosa com a símbol d'alegria per l'arribada de Jesús al món.

El Dia de les "Velitas" (Medellín, Colòmbia)

A Colòmbia, el Nadal s'inaugura extraoficialment el dia 7 de desembre, en el Dia de les "Velitas". Al vespre, els carrers del país s'omplen de veles i fanalets que il·luminen els carrers amb una llum groga en honor a la Inmaculada Concepción. En moltes ciutats, i fins i tot als petits pobles rurals, els veïns es reuneixen i decoren els seus barris convertint els carrers en autèntics túnels de llum.

Las Posadas (Ciutat de Mèxic, Mèxic)

Las Posadas són festes populars que se celebren a diferents llocs de Llatinoamèrica com Mèxic, Guatemala i El Salvador, entre els dies 16 i 24 de desembre. Aquesta festa d'origen religiós es remunta a l'escena del pelegrinatge de María i José de Natzaret fins a Betlem. Els veïns de les ciutats simulen aquest trajecte a manera de processó anant casa per casa. En general se sol celebrar cada dia en una llar diferent (normalment de familiars o amics) que resulta un lloc de retrobament a cada visita. Durant la reunió, es trenca una piñata en forma d'estrella de set puntes, cadascun simbolitzant un dels set pecats capitals.