Hi ha diverses qüestions a tenir en compte. Per una part, valorar el perquè li costa agafar bé el llapis. Cal enfortir bé els músculs i treballar la motricitat fina, la qual ajuda els infants a tenir més control a l´hora d´agafar el llapis, com també en el seu traç a l´hora d´escriure. Si té 6 anys, la nostra recomanació és que encara no utilitzi bolígrafs quan escrigui, ja que amb el llapis podrà esborrar tantes vegades com li calgui.

L´altre punt a tenir en compte és els dits que utilitza per agafar el llapis. S´ha d´agafar fent pinça amb el dit gros i l´índex, per tant, us recomanem treballar des de casa la motricitat fina. Hi ha vàries opcions que us poden ajudar, però recomanem treballar-les sempre en forma de joc per tal que sigui més atractiu per a l´infant. Algunes activitats recomanades per a aquests casos són cosir botons (hi ha jocs específics i indicats per a la seva edat), agafar agulles amb una mà i que les posi en un cartró o bé que les vagi obrint i tancant. Una altra activitat útil pot ser jugar a escriure lletres en una safata amb farina o sorra fina.

A part dels jocs, una altra recomanació que us fem és comprar-li llapis que no siguin rodons sinó triangulars, ja que l´ajudaran a col·locar bé els dits. També podeu fer que agafi una petita bola de llana amb el palmell de la mà i amb els tres dits sobrants, ja que així tindrà els dits ocupats i podrà agafar amb pinça el llapis utilitzant els dits correctes (el dit gros i l´índex).

I per últim, una altra opció seria comprar-li un corrector que es posa en el llapis i per la seva forma obliga a l´infant a haver de col·locar bé els dits per agafar-lo. N´hi ha de molts tipus, però nosaltres us recomanem el que té forma triangular.