Entre els serveis per a la llar que són sol·licitats amb una major freqüència es troben els proporcionats pels serrallers. Aquests professionals diàriament acudeixen a domicilis amb diversos problemes. Encara que una gran quantitat de les seves actuacions estan relacionades amb els canvis de panys que es veuen obligats a efectuar després d'un robatori.

Desafortunadament es registren molts casos d'individus que tracten d'entrar en cases alienes amb l'objectiu d'apoderar-se d'elements, des de dispositius electrònics fins a joies i fins i tot diners en metàl·lic. Pràcticament cap ciutat es lliura d'això, encara que els propis serrallers que actuen en un temps rècord han procedit a donar una sèrie de consells i recomanacions en general perquè tant els propietaris com els inquilins gaudeixin d'una major seguretat en el seu habitatge. El primer consell de cerrajeros.barcelona, que cada vegada posen en pràctica una major quantitat d'individus, es resumeix en instal·lar un forrellat de seguretat, una acció que es pot realitzar sense necessitat de contractar un professional. I és que el procés és bastant senzill. De fet, els kits que es comercialitzen compten amb instruccions fàcils d'entendre, donant peu a que qualsevol persona per poc manyós que sigui es vegi capaç de completar el procediment.

Molts dels panys de seguretat que es venen en l'actualitat resisteixen no només els apalancaments que acostumen a fer els lladres, sinó també a altres tipus de forçaments de portes, incloent aquells que tenen lloc per mitjà de l'ús de màquines trepadores. És per aquest motiu a poc a poc es van veient més habitatges que compten amb aquest sistema que augmenta considerablement la seguretat de qualsevol domicili.

Un altre consell que sí que resulta més laboriós consisteix a substituir els panys antics i obsoletes per nous sistemes molt avançats que proporcionen una impagable seguretat. A diferència de la recomanació anteriorment, per aplicar aquesta cal contractar especialistes que efectuïn les oportunes tasques de revisió i instal·lació dels mecanismes.

Aquells inquilins o propietaris que viuen en un habitatge d'una certa antiguitat el més probable és que comptin amb una porta poc segura. De manera que convé reforçar-la al màxim, no només mitjançant la instal·lació del forrellat, sinó també amb l'íntegra substitució del bombí i de tot el pany.

Però, més enllà d'instal·lar components de seguretat, els serrallers coincideixen en afirmar que també són molt importants els mètodes dissuasius. I és que per evitar un robatori quan no estàs al domicili, no hi ha res millor que fer-los creure als lladres que realment sí que hi ha algú a l'interior de l'habitatge. Aconseguir-ho no és massa complicat. Només s'ha de deixar les persianes parcialment obertes. Detalls com aquest al costat d'altres accions com programar un temporitzador que activi certs aparells elèctrics són de gran ajuda perquè qualsevol persona s'ho pensi dues vegades abans d'intentar entrar en un habitatge.

Posar en pràctica tant els consells de seguretat directa aplicables a les portes dels habitatges com les recomanacions basades a dissuadir els lladres dona peu que les probabilitats d'acabar patint un robatori es redueixin.