La primavera ja és aquí i amb ella el bon temps, el sol, les pluges primaverals, els dies més llargs i les flors. Per això va sent hora de treure aquells objectes de decoració que fan freda la casa. És hora de renovar l'ambient per a aquesta nova etapa. A continuació, oferim tres simples trucs per donar a la llar un toc més primaveral i energètic.

Decorar la llar amb tèxtils de primavera

El simple detall de canviar els tèxtils d'hivern per altres de més alegres i colorits donarà un aire totalment renovat a la casa. Canviar els llençols del llit i incorporar tèxtils de tons blancs, amb estampats colorits, tropicals o florals, són algunes de les recomanacions. En definitiva, qualsevol altre matís més clar que el que s'utilitza durant l'hivern pot servir. Seguint la mateixa lògica, es recomana canviar les estovalles de la taula del menjador, per exemple.

Decorar la llar amb plantes

Plantes, plantes i més plantes. És l'element de decoració perfecte per donar un toc primaveral a la llar. I si pot ser, que siguin naturals -i no artificials-, ja que són molt més ecològiques. Encara que no es tingui exterior, les plantes interiors poden aportar un toc de color que farà més acollidora la llar.

Les plantes d'interior donen vida fins i tot al racó més trist de la casa. Però a més, està demostrat que poden purificar l'aire en augmentar o reduir els nivells d'humitat, oxigenar un espai tancat o eliminar certs compostos de l'ambient. Això ajudarà els més petits de la casa, persones amb al·lèrgies o qui pateixi algun problema respiratori a respirar millor i gaudir d'un ambient molt més còmode.

Una de les plantes que perfumen i purifiquen l'aire és l'espatifilo, també coneguda com Bressol de Moisès o Lliri de la Pau. Es tracta d'una planta capaç d'absorbir l'excés d'humitat de l'ambient. Un estudi publicat per la NASA el 1989 va demostrar la capacitat d'aquesta planta per eliminar els contaminants que s'acumulen a la llar. Aquest mateix estudi va demostrar que la planta sansevieria és perfecta per al dormitori. Aquesta planta emet oxigen durant tota la nit i refresca l'espai, cosa que permet aconseguir dormir plàcidament a les càlides nits d'estiu. També es recomanen les fulles de l'heura, les quals no només són decoratives, sinó que a més poden resultar molt útils a l'hora d'oxigenar la casa.

Preparar la terrassa i el jardí

Preparar els exteriors de la llar, com ara la terrassa o el jardí, és una cosa fonamental per preparar la casa per a l'arribada de les bones temperatures. Aquestes zones són les que més s'utilitzen amb l'arribada del sol i del bon temps. Es pot aprofitar per comprar algunes coses útils com tendals, para-sols o llums per a la nit. A més, es poden afegir alguns mobles de tons llisos, que siguin còmodes i que resisteixin a l'exterior.