Tinc obligacio de ensenyar el bolso a la caixera del supermercat?.No hi havia cap guarda de seguretat.Jo mi vaig negar.¿Podem pendre represalies? Una altre pregunta:els parkings reservats a minusvalits que hi ha als supermercats ,totom hi aparcar ,un dia el guarda que hi havia fora amb va dir que ells tan sols poden adverti ,informa pro que no hi poden fer res mes ¿es veritat?MOLTES GRACIES

RESPOSTA: En aquest sentit es pronuncia l´article 76 la Llei 23/1992, de 30 de juliol, de Seguretat Privada. Cal remarcar que aquesta actuació d´exhibir la bossa de mà, únicament pot ser duta a terme pels vigilants de seguretat privada i, tot i així, no es un practica que pugui adoptar de manera generalitzada, sinó només quan existeixen sospites reals d´haver-se comés un fet delictiu.

Respecte les places reservades a minusvàlids en els supermercats o centres comercials, és un servei mes que posen per les persones amb mobilitat reduïda i no depenen de cap organisme que pugui sancionar o retirar el vehicle. Per tant si un usuari sense aquestes restriccions de mobilitat utilitza aquestes places, ningú podrà sancionar-lo i és més una qüestió d´educació i respecte a les persones amb les mancances de mobilitat.

Josep PRAT RIURÓ

Advocat

PRAT SÀBAT ADVOCATS