Els radars de trànsit, han d'estar sempre senyalitzats? És legal que em posin una multa amb un radar que no està avisat?

Hola, ha de tenir en compte que hi ha dos tipus de radars, els radars fixes que han d’estar sempre senyalitzats, el senyal s’instal·la 1 km i mig abans del radar, si no hi és, és un motiu per recorre la sanció, encara que el problema serà demostrar que no hi havia la senyalització corresponent.

Si parlem de radars dinàmics (mòbils) ja és una altre qüestió. Aquests no tenen l’obligació d’estar senyalitzats, ja siguin les capses taronges, amb un trípode o a dins el vehicle.

Segurament parlem d’un radar dinàmic la sanció que li van posar a vostè, encara que hi poden haver altres motius per recorre la sanció, com si està ben equilibrat, si està revisada la homologació,... El nostre despatx te un departament específic de reclamació de sancions de transit, i per tant si vol pot posar-se amb contacte amb nosaltres al 972218200 o info@pratsabat.com, per tal de poder-lo assessorar de forma més acurada i determinar si val la pena o no recorre la sanció.

Josep PRAT RIURÓAdvocatPRAT SÀBAT ADVOCATS