Fem servir un domini .cat que coincideix amb el nom d´una empresa que té registrat el nom i el domini .es. Després d´un any d´utilitzar el domini .cat ens ha arribat una comunicació d´aquesta empresa que no podem fer servir el domini .cat perquè ells tenen registrada la marca. Ens ho poden prohibir? El domini .cat és per tenir la web en català i aquesta empresa en el seu web .es no hi té ni un sol apartat. En cas que ens puguin prohibir la utilització, podem demanar danys i perjudicis per haver trigat 1 any a fer-nos la reclamació, quan ja hem passat el web als nostres productes i l´hem passat als nostres clients?

Qualsevol persona pot tenir un domini .cat, igual que un .com o un .es, visqui on visqui i faci el que faci, ja sigui per disposar d'un web, un blog, comptes de correu electrònic... o perquè ningú altre agafi el seu nom .cat. El domini .cat és un domini genèric, com el .com o el .org, però a diferència d'aquests dos, té un caràcter més restringit: està destinat a la comunitat lingüística i cultural catalana a Internet i a qui s'hi vol adreçar. Tot i així, qualsevol persona pot registrar un domini .cat independentment de la procedència del titular, sempre i quan al web hi posi continguts significatius en català i el que el registri en serà el seu titular.

Per respondre la seva pregunta, hauria de saber si tenen el domini registrat, saber com han rebut la comunicació de l’empresa que el te registrat amb .es, i si aquest requeriment és per via amistosa o judicial, entre altres informacions que no se en aquets moments.

Així a simple vista crec que no els poden requerir a deixar d’utilitzar el domini.cat.

Josep PRAT RIURÓAdvocatPRAT SABAT ADVOCATS