Buenas tardes ¿cualquier persona puede comprar DRONES? Si vuelan encima de mi casa los puedo denunciar?¿como lo demuestro?agradeceria informacion al respecto.Gracias. Miquel

S’han de diferenciar entre els drons destinats a un ús recreatiu, dels que es destinen a activitats professionals. Aquests estan regulats per una normativa, de moment de caràcter transitori, que prohibeix expressament el seu vol sobre aglomeracions d’edificis en ciutats, pobles o llocs habitats, o de reunions de persones a l’aire lliure.

S’exigeix a més que el dron estigui manejat per una persona amb la corresponent titulació, i que s’exploti per una persona o empresa amb autorització. Aquesta normativa no s’aplica als drons d’ús recreatiu, tot i que sembla que la regulació definitiva contemplarà també el seu ús.

Encara que no em consta una regulació legal específica, fora de de la normativa de les Federacions esportives, el vol sobre edificis no estaria permès, i a més, i depenent de l’aparell, podria infringir la normativa de protecció de l’honor i la intimitat si està dotat de mitjans de captació d’imatges o sons. Reconeixem que una denúncia en aquest cas té la dificultat d’identifcar l’infractor, però recomanem que ho posi en coneixement dels cossos policials.

Miquel GARCIAS MIQUELAdvocatPRAT SÀBAT ADVOCATS