El meu veí fuma "porros" i la pudor es nota al rebedor i al menjador de casa meva; fins hi tot ens pica el coll i ens afecta en la respiració. El problema es fa més greu perquè en la nostra Comunitat, tenim portes tallafocs i ha d´estar sempre tancada amb la qual cosa, quedem, el veí i nosaltres, aïllats de la resta de pisos del replà. Per tant, cap altre veí pot compartir les molèsties que ens provoca. Que podríem fer a nivell particular? i mitjançant la Comunitat de Propietaris? Moltes gràcies.

A nivell particular el primer de tot és parlar amb el veí i dir-li que el que fa els perjudica i que volen que deixi de fer-ho. (Suposo que això ja ho han fet, ja que en el cas que no ho hagin fet poder ni ell sap d’aquest problema !!!)

El segon pas seria parlar amb el Administrador de la comunitat per tal de trobar una solució i que sigui o faci de mediador entre vostès.

En aquest moment jo desconec si existeix algun sistema de mediació de fums molestos, però entenc que es podria equiparar al del soroll o substancies nocives per la salut. Però sempre s’haurà d’acreditar medicament el perjudici per tal de poder reclamar alguna cosa al que ha provocat el dany !!!

Josep PRAT RIURÓAdvocatPRAT SÀBAT ADVOCATS