Atenent a la realitat empresarial de Catalunya, on el 98% de les seves empreses tenen una dimensió petita i mitjana amb una facturació inferior als 5 milions d´euros anuals, CatalunyaCaixa ha redefinit una estratègia en l´àmbit de serveis a empreses per impulsar la seva presència en aquest segment específic de pimes i s´ha designat a David Ballesteros com a director del mateix, en dependència de Carles Penas, director comercial i membre del comitè de direcció de CX.

Des del segment de pimes també es donarà servei als autònoms amb activitat empresarial i capacitat de rebre finançament ja que, a la pràctica, actuen de forma equivalent pel que fa a la seva activitat econòmica. Amb aquesta estratègia es vol assolir un creixement en aquest segment de mercat d´empreses de CX i ser una de les entitats financeres de referència en les pimes catalanes. Actualment CX ja disposa de prop de 23.000 empreses intensament vinculades amb l´entitat. El perfil de l´entitat i els seus empleats de proximitat amb els clients, encaixa perfectament amb l´activitat i les necessitats de les pimes.

Després d´uns anys de forta recessió, es preveu un escenari econòmic de recuperació que podria significar, per a Catalunya, un creixement del PIB del 2,4% per aquest any 2016, que vindria acompanyat d´una important creació de llocs de treball.

És destacable que el sector de les pimes a Catalunya concentra al voltant del 70% de l´ocupació i és un dels més dinàmics en adaptar-se a les noves oportunitats de l´economia per la seva capil·laritat territorial i diversificació sectorial.

En aquest sentit, l´orientació de CX a aquest segment pot significar l´aportació d´un important recolzament per fer front als reptes que tenen les pimes en l´actualitat, tant de finançament, com d´impuls a les exportacions, de digitalització i de millora de la productivitat. Tots aquests punts estaran incorporats a l´oferta de servei dels gestors especialitzats de CX.

Per donar servei a les empreses catalanes amb facturació fins a 5 milions d´euros, CX ha designat especialistes que estaran ubicats en oficines capçaleres, repartides per tota Catalunya i en punts on la concentració empresarial ho requereixi, així com gestors que donen servei a diverses oficines. Per arribar a tot el territori els responsables de les oficines també tindran entre les seves funcions el servei a les pimes del seu entorn.

Els especialistes de pimes i les oficines de CX queden agrupades en centres de prestació de serveis financers territorials on una oficina que actua com a oficina capçalera. Aquest centre compta amb dotació d´equips i persones diferenciades per a l´atenció directa a clients i permet el desenvolupament de la funció de proximitat a les empreses i d´especialització amb l´alliberament de les tasques més administratives.

L´Àrea de servei a pimes també inclou la disposició d´experts en departaments centrals en el coneixement del segment i de les seves necessitats per impulsar la generació de propostes de valor que s´adaptin a les necessitats de les empreses en el nou període de creixement. En aquest sentit, entre els serveis ja previstos s´inclouen propostes caracteritzades per l´agilitat en l´anàlisi i la concessió de finançament tant de circulant com de noves línies d´inversió.

Entre els productes a oferir, destaca el servei CX Negocis, que facilita l´operatòria del dia a dia de l´empresa (compte, transferències per Internet, ingressos de xecs, targetes, TPV, Banca per Internet) sense haver de pagar comissions, una atenció especialitzada amb les operacions de comerç exterior i el suport per a què les empreses disposin de plataformes d´eCommerce, i unes noves línies de finançament d´impostos per compassar aquests pagaments a la recepció dels ingressos i la liquiditat.

També s´orientarà a les pimes en l´obtenció de les línies de l´ICO i del BEI així con aprofitar el bon moment per accedir a productes en condicions especials derivats dels recursos obtinguts del BCE, com la línia de finançament CX Credinegoci.