L'escriptor gironí Pep Prieto presenta el llibre Carnada, una sàtira política carregada d'escenes hilarants que té com a escenaris el Palau de la Generalitat, el Parlament de Catalunya, el Camp Nou o la seu del Grup Godó. Dos periodistes amics de tota la vida, que no són precisament els més formals del ram, reben l'encàrrec de recuperar una misteriosa memòria USB que conté informació comprometedora per a la Generalitat, però en realitat el que amaga és la prova que Catalunya s'aboca de forma imminent a una apocalipsi zombi que el Govern català, origen del problema, pretén ocultar.

Crític de cinema i sèries, l'escriptor va afirmar en la presentació del llibre que va fer la setmana passada a la ciutat de Girona que «si no riem, estem acabats com a societat i com a país». «Estimo aquest país. Em sento molt català. Però hi ha alguna cosa que ens tensa. Ens hem de treure el pal del cul. Escric per fer riure i fer pensar. Espero que el llibre us faci riure molt», va dir l'autor d'aquesta sàtira de la societat catalana.

En el llibre Carnada, Catalunya es converteix en l'epicentre d'una apocalipsi zombi mundial a conseqüència d'un virus que s'origina entre la classe política catalana a partir de diversos casos de corrupció. Escrita a un ritme trepidant, més propi del cinema, amb escenes d'acció, terror, intriga i sexe que s'alternen frenèticament en una Barcelona sumida en el caos, aquesta novel·la detectivesca amaga una crítica a una classe política que en els últims anys s'ha vist tacada de manera directa o bé ha mirat cap a un altre costat davant els casos de corrupció, com el d'espionatge polític Método 3.

«A Catalunya, per circumstàncies com la corrupció o el procés independentista, hi ha una distància entre el que sabem i el que en realitat passa. I si poguéssim imaginar que casos reals, com el de Mètode 3, fossin en realitat una tapadora per ocultar un virus zombi?», va explicar l'autor en una entrevista amb EFE.

«Sona surrealista, però la política catalana ha demostrat que més surrealista no pot ser», va afegir.