L'escriptor i editor Quim Curbet presenta per aquest Sant Jordi La tardor catalana, un recull d'articles publicats al Diari de Girona sota l'epígraf Barretades, en els quals tracta l'actualitat política dels darrers mesos, però també aborda altres temes. El llibre és una crònica dels fets que s'han produït a Catalunya entre el 20 de setembre i el 21 de desembre de 2017.

Així, La tardor catalana a banda d'aplegar artícles sobre política també parla dels campanars, de la grip, de la figura del caganer o del 2-1, en referència al resultat més celebrat del nou Girona a Primera Divisió, la victòria davant del Real Madrid. Quim Curbet ha fet una evolució política que, com en el cas de tantes persones, va a cavall, ara al galop, de la història i de la política. «Vull explicar el meu recorregut», va dir l'escriptor durant la presentació del seu volum a la Llibreria 22 de Girona.

«Jo no arribo de nou al camp independentista. En vaig ser absent durant un temps. De petit ja m'adonava de quin era el bàndol al qual pertanyia», va explicar l'escriptor i editor. Curbet (Girona, 1959) va remuntar fins l'any 1967 per explicar que va rebre les seves primeres lliçons polítiques de Xavier Corominas, exalcalde de Salt, que va ser pres polític durant el franquisme.

L'escriptor i editor també va explicar que el van fer fora de l'organització juvenil del Govern espanyol OJE perquè per comptes d'escriure «Franco y arriba España» va escriure «mierda».