Las hijas del Capitán és el títol de la nova novel·la de María Dueñas, una obra en què l'autora ret homenatge a la colònia espanyola que va residir a Nova York durant les primeres dècades del segle XX. Segons l'autora, la seva nova novel·la «és un tribut a les dones capaces de trobar el seu lloc al món quan els vents bufen en contra. I també a tots aquells empesos per la vida cap a l'aventura, sovint èpica i gairebé sempre incerta, de l'emigració».

La novel·la, de més de 600 pàgines, està ambientada en diversos enclavaments llegendaris de Nova York, com el carrer Catorze, entre la Setena i la Vuitena Avinguda, on transcorria la vida dels gairebé 40.000 immigrants procedents de tots els racons d'Espanya que durant els anys 30 s'esforçaven a construir una vida en aquesta ciutat.

En aquest univers novaiorquès arrenca el seu camí la petita casa de menjars El Capitán fins que la mort accidental del seu amo, el malagueny Emilio Arenas, obliga a les seves filles de vint anys a assumir les regnes del negoci, que converteixen en un night club. En el seu camí, les germanes Arenas es creuaran amb alguns personatges històrics que pul·lulaven pel Manhattan d'aquells temps, com Xavier Cugat, Gardel i Margarita Cansino -Rita Hayworth- o el comte de Covadonga, exhereu al tron d'Espanya que acabava de renunciar a seus drets per casar-se amb una bella cubana.

Les seves anteriors novel·les, El tiempo entre costuras, Misión Olvido i La Templanza, traduïdes a més de 35 llengües, han convertit María Dueñas en una de les escriptores més llegides del món.