Girona, Temps de Flors, que se celebrarà del 13 al 21 de maig, convidarà enguany els visitants a descobrir el passeig Arqueològic i la muntanya de la O, amb un recorregut de tres quilòmetres que els conduirà cap al riu Galligants i les seves fonts, el convent, la mina i ermita del Calvari, la Catedral i Sant Pere. Més d'un centenar de persones d'una quinzena d'oficis diferents han treballat per arreglar aquest camí dins l'anomenat «Projecte Vores», que pretén recuperar els camins que envolten la ciutat.

Aquesta nova edició del certamen comptarà amb 195 projectes (16 més que l'any passat) situats en 156 ubicacions diferents (22 més que en l'edició anterior). Entre les novetats, es tornarà a fer un muntatge al refugi antiaeri del Jardí de la Infància amb l´objectiu de recuperar la memòria històrica de l´espai, construït l´any 1938 i que va donar protecció a 700 persones durant els bombardejos de la Guerra Civil.

També hi haurà diversos projectes dedicats a la crisi dels refugiats: dos al Mirador de les Dones i un altre que serà ben visible al mig de la ciutat. Es tracta de projectes fets a través de Girona Acull o Casa Nostra, Casa Vostra que, segons l´alcaldessa, Marta Madrenas, serviran per evidenciar que Girona vol ser «ciutat acollidora».

Tampoc faltaran, però, els muntatges tradicionals. Com sempre, els ponts més emblemàtics de la ciutat -el pont de Pedra, el de Sant Feliu, el de les Peixateries Velles, el de Sant Agustí i el de Tomàs de Lorenzana- exhibiran muntatges florals. També tornaran a formar part de l´exhibició alguns espais que ja s´han convertit en tradicionals, com les escales i els soterranis de la Catedral o l´antic cinema Modern.

A més, durant tres dies (13, 17 i 20 de maig) el certamen estarà obert fins a mitjanit. En aquestes ocasions, The Musical Fire Kult i Taller Magnèsia oferiran espectcles de foc i flors a la plaça de Sant Feliu i al passeig Arqueològic.

L´Ajuntament demana als visitants que evitin el cotxe per evitar aglomeracions. A més, garanteix que es prendran totes les mesures de seguretat necessàries.

Consulta el nostre Especial Temps de Flors