Ciutats, pobles, monuments, paratges naturals ... Andalusia amaga racons que sorprendran el visitant.

Ronda - Màlaga

Aquesta ciutat mil·lenària convida a qui s'acosta a conèixer-la a passejar sense pressa pels seus carrers i gaudir de la seva enorme riquesa natural, arquitectònica i artística. Ronda és impressionant en la seva totalitat, però no has de deixar de veure el Pont Nou, els banys àrabs, la plaça de toros, el Palau de Mondragón i la Plaça Duquessa de Parcent.

ON MENJAR: Casa Maria. Plaça Rodo Albereda. Tel.: 951 08 36 63

ON ALLOTJAR-SE: Hotel Alavera dels banys. Carrer Molí d'Alarcón, s / n. Tel.: 952 87 91 43

I DESPRÉS... Màlaga amaga bells racons que no t'has de perdre. Un cop surtis de Ronda, gaudeix d'una ruta pels pobles blancs de la Serranía i per acabar, què millor que descansar a alguna de les innombrables platges de la Costa del Sol?

Castell de la Iruela - Jaén

Aquesta espectacular fortalesa d'origen àrab-medieval s'aixeca sobre una imponent formació rocosa des de la qual domina el Parc Natural Serres de Cazorla, Segura i Las Villas. Construït en època de dominació musulmana, al segle XIII va ser conquistat pels cristians i es va convertir en seu dels templers. Declarat Conjunt Històric Artístic en 1985 per la seva arquitectura i bellesa paisatgística, un centre d'interpretació al municipi de la Iruela permet conèixer els secrets d'aquesta fortalesa.

ON MENJAR: La Finca Mercedes. Ctra. De la serra, km. 1 (La Iruela). Tel.: 953 72 10 87

ON ALLOTJAR-SE�: Hotel Sierra de Cazorla. Carretera Serra s / n (La Iruela). Tel.: 953 72 00 15

I DESPRÉS... Jaén és la barreja perfecta entre història i natura. Et recomanem que visitis el parc natural de Despeñaperros, la Cova de l'Aigua de Tíscar o la imponent Fortalesa de La Mota.

Mirador de Sant Nicolau - Granada

Com si s'aturés el temps. Així et sentiràs quan vegis l'espectacular paisatge que ofereix el mirador de Sant Nicolau, en ple barri de l'Albaicín de Granada. Si, a més, decideixes visitar-ho en plena posta de sol, pot ser que et trobis davant d'una de les millors vistes de les quals gaudiràs en tota la teva vida.

ON MENJAR: El Mercader. Carrer Impremta, 2. Tel.: 633 79 04 40

ON ALLOTJAR-SE: Hotel Palau Santa Agnès. Costa de Santa Agnès, 9. 958 22 23 62

I DESPRÉS... Sol, platja, muntanya, cultura ... Granada és tot això i molt més. Banyada per les aigües de la Costa Tropical et proposem visitar les seves platges paradisíaques i petites cales d'aigües cristal·lines.

Osuna - Sevilla

Des que 'Juego de Tronos' l'escollís per una de les seves més ambicioses escenes, Osuna experimentat un notable augment de visites. I no és per menys. Passejar pels seus carrers suposa trobar-se amb infinitat de racons carregats d'història i bellesa i dóna l'oportunitat de descobrir les cases senyorials i palaus barrocs que s'alcen als seus carrers, així com, les esglésies i convents que tants tresors artístics amaguen entre les seves parets.

ON MENJAR: Mesón del Rei Artur. Carrer Sor Ángela de la Creu 3. Tel.: 662 13 22 21

ON ALLOTJAR-SE: Hotel Palacio Marqués de la Gomera. Carrer Sant Pere, 20. Tel.: 954 81 22 23

I DESPRÉS... No pots abandonar la província sense apropar-te a la seva capital. Sabem que sona a tòpic, però la ciutat té un color, un sabor i una essència molt especial que t'envoltarà des del primer moment.

Platja del Palmar - Cadis

Pau, calma i una bellesa impressionant. Gaudir de les postes de sol a la Platja del Palmar a Cadis hauria de ser obligatori almenys una vegada a la vida. Un paradís de platja de fina sorra daurada i aigües cristal·lines en què els visitants podran gaudir d'un merescut descans.

ON MENJAR: Restaurant Nacarum. Passeig Marítim, s / n. Tel.: 659.977.420

ON ALLOTJAR: Hostal La Il·lusió. Del Palmar. Tel.: 956.232.398

I DESPRÉS... Si vols conèixer la màgia dels pobles blancs, no has de deixar de visitar Vejer, Conil, Barbate, Tarifa € uns pobles l'encant no et deixarà indiferent.

Mines de Riotinto - Huelva

Visitar aquesta localitat suposa viatjar a un altre món. Més de 5.000 anys d'explotació minera converteixen aquest municipi de Huelva i els seus voltants en un escenari de reminiscències 'marcianas' que ens endinsen en una experiència sensorial única, amb una espectacular varietat cromàtica d'extraordinària bellesa.

ON MENJAR: La Fàbrica. Carrer Jose Nogales, 11. Tel.: 959 59 20 54

ON ALLOTJAR-SE: Old England House. Barri de Bella Vista. Tel.: 679.151.328

I DESPRÉS... Huelva amaga alguna de les platges més espectaculars d'Andalusia. Una combinació perfecta plena de pinedes, dunes i aigües blaves que et sorprendran per la seva fina sorra.

Salines de Cap de Gata - Almeria

En Ple Parc Natural de Cap de Gata-Níjar emergeix aquest extraordinari espai d'enorme valor ecològic, ja que és l'hàbitat de multitud d'espècies vegetals i animals entre les quals destaquen un centenar de tipus d'aus. Un ric i variat ecosistema que conviu en harmonia amb la producció de sal que ha acompanyat aquesta zona des de temps romans.

ON MENJAR: Blanca Brisa Cabo de Gata. Carrer Illa Santa Elena, 1. Tel.: 950 37 00 01

ON ALLOTJAR-SE: Hotel MC San Jose. Carrer El Far nº 2 (Sant Josep). Tel.: 950.611.111

I DESPRÉS... T'agradaria viatjar fins al Far West? A pocs quilòmetres de la capital tens Fort Bravo, els estudis originals dels famosos spaguetti westerns. Si prefereixes gaudir d'uns dies de sol i platja, Roquetas és sens dubte la millor opció.

Còrdova

Sens dubte, una altra de les visites obligades a la Comunitat. Passat i modernitat es fonen en una ciutat mil·lenària que posseeix un ingent patrimoni històric i cultural fruit dels diferents pobles que al llarg de la seva història s'han assentat en aquesta capital andalusa.

ON MENJAR: Cellers Mesquita Céspedes. Carrer Céspedes. 12. Tel.: 957.490.004

ON ALLOTJAR-SE: Hotel Vent 10. Carrer Ronquillo Briceño, 10. 957.764.960

I DESPRÉS... Després d'un passeig pels carrers de Còrdova, què millor que gaudir de la natura? El Parc Natural de les Serres Subbètiques és el lloc perfecte per desconnectar del bullici i gaudir d'uns espectaculars paisatges.