Els parcs urbans són aquests llocs d'escapament, d'esbarjo i relaxació lluny de l'enrenou de la ciutat, dels cotxes i del soroll. Un lloc per relaxar-se i oblidar-se de tot el que queda fora d'aquests 'amagatalls' verds.

Però no només això, molts d'ells també permeten gaudir de la bellesa de la natura a prop de casa, o es converteixen en magnífics miradors per contemplar la ciutat. Sense oblidar les llargues passejades que poden donar-se buscant l'ombra a l'estiu o gaudint del cruixir de les fulles caigudes sota els peus a la tardor.

Aquí portem una petita llista amb els 10 millors d'Espanya segons els viatgers de TripAdvisor, encara que és probable que algun es quedi a la recambra.

Parc Güell (Barcelona)

La Ciutat Comtal destaca en la majoria de les classificacions de parcs urbans pel parc de Gaudí, que transporta als seus visitants a una galàxia paral·lela des de la qual, a més, es pot gaudir de magnífiques vistes de Barcelona.

Retiro (Madrid)

Un passeig en barca al centre de la capital? El Retiro és un d'aquests llocs de parada obligada tant si es visita Madrid com si es viu en ella. El Palau de Vidre, els seus llacs i la multitud d'espais per tendir o passejar ho fan el segon més favorit dels internautes.

Montjuïc (Barcelona)

Si el parc Güell oferia magnífiques vistes de Barcelona, la de Montjuïc són impressionants. Muntanya 'màgica', segons les opinions, es tracta d'un perfecte espai per caminar, recórrer i explorar.

Parc de María Luisa (Sevilla)

La capital andalusa també figura en el rànquing amb el Parc de María Luisa, en el qual es troba l'emblemàtica plaça d'Espanya. Un lloc per visitar, caminar i, per descomptat, parar-se a contemplar els seus jardins inspirats en l'amor romàntic, apassionat i salvatge.

Parc de la Paloma (Benalmádena - Màlaga)

Sense moure'ns d'Andalusia, a la localitat malaguenya de Benalmádena es troba un altre dels parcs més famosos de la regió: el de La Paloma. Amb més de 200.000 metres quadrats d'àrees verdes, en ell es pot gaudir d'un magnífic passeig, un llac artificial i petits animals solts.

Parc de la Ciutadella (Barcelona)

En ple centre de la capital catalana, aquest parc és un pulmó verd en plena ciutat: una cascada, edificis del segle XIX convertits en museus i un llac per passejar en barques a rem són alguns dels seus atractius, però no els únics, ja que també comparteix espai amb el Zoo de Barcelona.