Per la seva extraordinària bellesa, el seu ric patrimoni i la seva inigualable oferta cultural i d'oci, et proposem una ruta de nord a sud per descobrir quatre capitals plenes d'encant.

Santander

A l'abric del Cantàbric, aquesta ciutat enamora als amants de la tranquil·litat. Passejar pels seus carrers és com fer un viatge en el temps sempre regat amb tocs d'avantguarda que li aporten un atractiu especial.

La gastronomia és també un dels seus majors atractius. Com a bona ciutat costanera, el peix i el marisc gaudeixen d'una merescuda fama per la seva qualitat i frescor, i pot gaudir-ne en gran part dels seus restaurants.

Què visitar: El Palau de la Magdalena, la Platja del Sardinero, els Jardins i el Passeig de Pereda i el Far de Cap Major.

On menjar: La Vinoteca. Carrer Vargas 33-35 - Telf: 942 07 57 4

On allotjar-se: Hotel Chiqui. Av. Manuel García Llac, 9 - Telf: 942.282.700

Salamanca

Situada a la vora del Tormes, la capital de Salamanca és visita obligada per als amants de la història i la cultura. Fundada fa més de 800 anys, és un exemple de la perfecta fusió entre el modern i l'antic.

La capital del Tormes és també, sens dubte, un referent gastronòmic. Entre els seus productes tradicionals destaquen el pernil de Guijuelo, la carn morucha o la lenteje d'Armuña, encara que si el que t'agrada és la carn, no deixis de tastar el seu famós garrí rostit a foc lent.

Què visitar: La Universitat de Salamanca, conjunt catedralici, la Plaça Major, la Casa de les Petxines, el Convent de Sant Esteve, Casa Lis o l'Hort de Calixto i Melibea.

On menjar: Restaurant Isidre. Carrer Pou Groc, 19 - Telf: 923 26 28 48

On allotjar-se: Hotel Palau de Sant Sebastià. Carrer Riera de Sant Domingo, 3 - Telf: 923 26 22 96

Càceres

Passat i present es fonen en una ciutat per la qual al llarg dels segles han passat romans, almohades, jueus, portuguesos i castellans. Tots ells han anat deixant la seva empremta en forma d'un llegat històric i cultural d'inigualable valor i que pot contemplar-se en la seva màxima esplendor a la Ciutat Vella de Càceres. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1986, el casc antic alberga un dels conjunts urbans de l'Edat Mitjana i del Renaixement més complets del món.

Què visitar: la cocatedral de Santa Maria, la Casa del Sol, la Torre de Bujaco, l'Arc de l'Estrella o els palaus Episcopal, de Carvajal, dels Golfines o dels Penells.

On menjar: El 13 de sant Antón. C / Sant Antoni 13 - 927 21 50 07

On allotjar-se: Hotel Palacio de Oquendo. Pl. Sant Joan 11-927 215.800

Granada

Granada enamora a primera vista. La seva gent, la seva orografia i la seva arquitectura són un perfecte reclam d'aquesta ciutat que cada any rep més de tres milions de persones. Els cims de Sierra Nevada són el fons perfecte per a l'Alhambra, obra mestra de l'art musulmà a Europa.

I si l'Alhambra és visita obligada, no ho és menys el barri de l'Albaicín. Un lloc on perdre i conèixer a fons la veritable ànima de la ciutat. En els seus carrers s'aprecien els seus orígens musulmans i ens permet amarar-nos de segles de cultura i tradicions.

Què visitar: l'Alhambra, el Generalife, barri de l'Albaicín, Sacromonte i la seva Abadia i la Plaça Nova i Carrera del Darro.

On menjar: Carmen Mirador De Aixa. Carrer Carril de Sant Agustí, 2. Telf: 958 22 36 16

On allotjar-se: Hotel Granada Centro. Carrer Navarrete, 7. Telf: 958 27 88 24