La vall d’Arbúcies està situada al bell mig del Parc Natural del Montseny i les Guilleries. Aquesta ubicació fa que gaudeixi d’una gran diversitat de flora i fauna, amb paisatges mediterranis i centreeuropeus. Es pot descobrir la bellesa d’aquests paratges fent caminades pels vorals de la riera i les rutes assenyalades que porten a punts d’interès com el castell de Montsoriu, Santa Fe, Sant Pere Desplà, Santa Maria de Lliors, Joanet, Sant Marçal i, fins i tot, a coronar el cim de les Agudes.

Una bona mostra de la flora i fauna de la vall es troba al mateix nucli urbà, on hi ha diversos parcs i jardins per poder passejar-hi. L’indret compta amb una gran bellesa arquitectònica, com l’església parroquial d’estil gòtic de Sant Quirze i Santa Julita; l’antic safareig de Can Jombo, on les dones del poble anaven a rentar la roba; o la capella de la vila que és originària del segle XVI i va ser destruïda durant la Guerra Civil i construïda de nou l’any 1945.

A banda, al bell mig de la plaça de la vila d’Arbúcies es troba l’Arbre de la Llibertat, un plataner que fou plantat el 1873, per celebrar la proclamació de la Primera República. Una altra de les propostes que ofereix Arbúcies és la vistia al castell de Montsoriu, considerat com un dels castells gòtics més imponents de tot Catalunya, que es troba al cim d’un turó de més de 640 metres, al peu del Montseny i a tocar de les Guilleries.