El festival Portalblau de l'Escala arriba als deu anys i ho celebra amb deu concerts. Tres més que l'any 2016. Passaran pels escenaris de l´Escala Sopa de Cabra, Roger Mas, Rachid Taha, Mayte Martín, Joan Dausà, Andrea Motis o Paula Grande. En l'apartat familiar, el festival programa l'actuació de la Cia La Corcoles. A més, Portalblau per primer cop acollirà una de les retransmissions del cicle Liceu a la Fresca. A través de pantalles a tocar del mar es podrà seguir l'òpera Il Trovatore, de Giuseppe Verdi.

L'àgora grega del Jaciment d'Empúries acollirà el concert de Sopa de Cabra (28 de juliol), que serà a peu dret. El mateix recinte històric acollirà un altre dels concerts rellevants d'aquesta edició, el de Rachid Taha (29 de juliol). Per l'escenari de la Mar d'en Manassa, hi passaran Mayte Martín (5 d'agost) per presentar Tiempo robatu; Joan Dausà (4 d'agost) -que actuarà en solitari amb el seu piano-; i Andrea Motis (6 d'agost).

El festival també programa el cicle DO RE VI, que marida música i vins de la DO Empordà a l'Alfolí de la Sal. Per aquest cicle passaran Roger Mas, Paula Grande i Neus Mar. El Festival també programa el cicle de conferències Música i gastronomia al Mediterrani.

PortalblauLLOC: L'EscalaDATES: del 14 de juliol al 6 d'agost