Dani Pagès, Figueres.

Un any després que Enric Flix s'endugués la plaça de Segona B lluny de l'Empordà i intentés esborrar d'una revolada els 88 anys d'història del club, la refundada US Figueres va donar la primera satisfacció a una afició maltractada en els últims anys i molt necessitada d'alegries. El mig centenar despectadors, entregats a la Unió, van vibrar amb els nou gols que va marcar l'equip de Marcel·lí Coto en la victòria contar el Marsical d'Ullà (9-0).

El We are the champions sonava per la megafonia de Vilatenim mentre els jugadors figuerencs feien la volta d'honor a l'estadi just després de confirmar-se l'ascens de la Unió a 2a Regional. Ningú es va escapar de la dutxa. El president, Pere Aguado, l'entrenador, Marcel·lí Coto, i la plantilla al complet van acabar la festa xops d'aigua i de cava. I és que les ampolles no van faltar a la festa i el cava va circular entre els protagonistes d'aquesta nova gesta de la Unió.

El soroll de les traques i els petards que llençaven els Ultres Tramuntana sobresortien ?enmig d'una ciutat immersa en plena Festa Major de la Santa Creu.

Les celebracions per l'ascens de categoria encara no estan decidides però està previst que l'equip comparteixi l'èxit amb la ciutat.

Dedicat a Quimet Romans

Un emotiu minut de silenci abans del partit va ser el merescut homenatge que va rebre Quimet Romans, gerent del club a l'època de Segona A, desaparegut ahir.

Amb l'objectiu de la ?temporada assolit, els jugadors del Figueres buscaran ara superar el rècord històric de 173 gols de l'any 1923. A manca de quatre jornades, aquesta Unió és a només sis gols de la marca. D'altra banda, el davanter Dani Falguera és a només deu gols de superar Valls com a màxim ?golejador de la Unió en una ?temporada.