L'1 de setembre de 2003, ara fa poc més de cinc anys, Raül Agné debutava com a entrenador a la banqueta del Peralada, a Tercera Divisió. Una greu lesió amb el Girona li havia impedit pujar amb els de Montilivi a Segona B i el va fer decidir per la retirada i per iniciar una nova etapa com a tècnic. Malgrat que aquell primer partit el va perdre (2-0 a Manresa), el balanç d'aquests cinc anys no pot ser més positiu: Agné només ha caigut derrotat en 60 dels 197 partits de lliga i Copa del Rei que ha disputat. La resta s'ha repartit en 83 victòries i 54 empats.

L'ara entrenador del Girona ja va aconseguir una gran fita aquella llunyana temporada 2003/04: salvar els de l'Alt Empordà del descens amb un balanç de 12 victòries, 8 empats i 18 derrotes. En total va sumar 44 punts l'any del seu debut, fet que li va valer la 15a posició final. Només una temporada després, la 2004-05, Raül Agné va reivindicar-se portant el Peralada a les semifinals de la Copa Catalunya (van perdre contra el Barça per 4-0 a Tarragona) i classificant l'equip cinquè de Tercera a només un punt del play-off d'ascens a Segona B. Aquell any tenia a les seves ordres Jose, l'ara lateral dret del Girona, i Arnau, el seu ajudant a la banqueta de Montilivi.

La temporada 2005-06 Agné va tornar a dur el Peralada a lluitar per la zona alta de Tercera, tancant finalment la seva etapa a l'equip empordanès amb un vuitè lloc. Agné volia nous reptes i aquell estiu va treure's el carnet d'entrenador nacional a Melilla mentre es preparava per assumir el repte de dirigir el Palamós. Als del Baix Empordà els va classificar novens amb un equip en què destacava Jordi Matamala, que havia sortit del Girona i a qui va recuperar per a Montilivi quan hi va arribar l'estiu passat.

25 victòries amb el Girona

D'entrada Raül Agné no comptava treballar la temporada passada, després d'haver renunciat a ?seguir a Palamós. Però quan el Girona es va quedar sense entrenador per la marxa de Ricardo Rodríguez a Màlaga, ell va ser el primer de la llista de substituts. Javi Salamero no va trigar a convèncer-lo i d'aquesta manera la seva cinquena temporada en actiu s'iniciava ara fa un any a Montilivi. En el seu debut a Segona B li va sortir un any rodó: campió de lliga, líder ininterromput des de la jornada 8 i ascens a Segona A després de 49 anys. El curs passat va guanyar 20 partits de lliga i 2 de play-off, en va empatar 14 (comptant els dos d'anada de la promoció contra Barakaldo i Ceuta) i només en va perdre sis. Agné es doctorava i per mèrits propis es guanyava el salt al futbol professional, on porta tres triomfs (2 de lliga i 1 de Copa) en un altre inici immaculat.

Ahir la seva plantilla va gaudir del primer dia de festa en dues setmanes i avui Agné tornarà a la feina per preparar la visita a l'Albacete de diumenge vinent. Als seus 38 anys és un dels tècnics més joves de Segona A i, com ell mateix admet, "en aquesta professió quan guanyes ets a l'aparador i quan perds, te'n fan fora". Si continua abonat a les victòries, és evident que el seu cognom omplirà les agendes de secretaris tècnics disposats a confiar en un entrenador jove i ambiciós.