El migcampista garrotxí de l'Espanyol Óscar Sielva, amb 17 anys, 1 mes i 21 dies, es va convertir dissabte en el jugador espanyolista més jove de la història que disputa un derbi davant del Barcelona. Sielva, que va debutar en la primera jornada davant del Valladolid, va disputar els últims minuts del partit. El migcampista va substituir el també gironí Ferran Corominas, autor del gol espanyolista, i va ajudar en les tasques de contenció i fins i tot va tenir força presència en algunes jugades a la contra.

El d'Olot, a més, es converteix en el jugador més jove dels dos equips a disputar un derbi i en supera d'altres com els del planter barcelonistes Bojan Krkic o Leo Messi. Internacional en les categories inferiors, Sielva està batent tots els rècords de precocitat.

El migcampista, als seus 17 anys i 24 dies, es va convertir davant el Valladolid en la primera jornada del campionat en el segon jugador més jove en la història de l'Espanyol a debutar en Primera Divisió. Branko Kubala amb 16 anys i 83 dies el supera.

Absent al Bernabéu

D'altra banda, Óscar Sielva no podrà disputar el pròxim partit de Lliga davant el Reial Madrid, perquè ha estat convocat amb la selecció espanyola sub-19 per disputar el campionat europeu de la categoria que se celebrarà a Bielorússia entre l'1 i el 8 d'octubre.

La selecció espanyola s'enfrontarà el dia 2 a les Illes Fèroe, el 4 a Bielorússia i el 7 a Suïssa. Sielva, per tant, es perdrà el partit de diumenge que ve al Santiago Bernabéu, que està programat a les 9 de la nit i serà transmès en directe per Canal +.

Kameni sí que podrà estar a Madrid, però des d'allà haurà de sortir cap al seu país. El porter, juntament amb N'Kono, membre del staff tècnic de la federació del Camerun, viatjaran a Yaoundé per preparar el partit de classificació per al Mundial 2010, que el dia 11 d'octubre jugaran contra Illa Maurici. Finalment, Lola Smiljanic ha estat cridat per Sèrbia per participar en el doble compromís contra Dinamarca, el dia 11 a Aalborg i el 15 a Belgrad. Està previst que el jugador torni a Barcelona el dia 16 i s'incorpori als entrenaments amb el grup.

La jornada del proper cap de setmana és l'última abans d'un nou tall de la lliga de Primera Divisió per la disputa de partits internacionals. Així el cap de setmana de l'11 i 12 d'octubre el campionat s'aturarà i no es reprendrà fins al 18-19. A la resta de categories les jornades seguiran amb normalitat.