Els qui donaven el partit per pedut perquè Middleton no havia viatjat van estar a prop, molt i molt a prop, d'equivocar-se. El Sant Josep va oferir una grandíssima imatge ahir a Huelva on va tenir el darrer atac per aconseguir la victòria a la pista del segon classificat. El millor partit de la temporada del Sant Josep no va tenir cap premi (74-72). Molt frustant, però les conclusions han de obligatòriament positives. Pel pas endavant fet per alguns jugadors i, sobretot, per la fortalesa mental demostrada per l'equip. Molt superior a la dels partits contra Alcázar i Tijola.

Els perills del Huelva eren prou coneguts, els punts que aconseguia Abramavicius jugant de fals pivot i la capacitat anotadora dels exteriors, però tot i que Cabeza es multiplicava a sota (17 punts, 14 rebots) i que Andrés va demostrar la seva bona ma per tirar el Huelva dominava en el marcador en els dos primers quarts (43-37). En el tercer quart semblava que el Huelva agafaria diferències importants, va arribar fins als 13 punts d'avantatge, però els de Comenge no van permetre que la via d'aigua es fes més gran. El Sant Josep va aconseguir mantenir les diferències i entrar en els últimes tres minuts només perdent de cinc punts (67-62) després d'un contracop de Guirao. Abramavicius va tornar a treure petroli d'anar a la línia de tirs lliures, 68-63, però llavors un triple de Jaume Comas semblava que donava opcions de victòria als gironins (68-65, m.38). Darboe va replicar de seguida, també des de la línia de tres punts en un bàsquet que ja posava les coses molt complicades al Sant Josep. Quedava poc més d'un minut (1.11), el Sant Josep tenia la pilota perdent de sis punts (71-65) i Borja Comenge va demanar temps mort. Jaume Comas se la va jugar de tres, però el triple no va entrar i el rebot va anar a parar a les mans d'Abramavicius, que tornava anar a la línia de tirs lliures. El partit semblava perdut, però després d'un tir lliure del lituà els jugadors del Sant Josep van seguir donant la cara. Bàsquet ràpid de Cabeza i en el següent atac del Huelva, Comas va recuperar la pilota i va anotar per posar el 72-69 en el marcador i 14 segons per jugar. El Sant Josep va fer falta ràpida i Darboe va fer els dos tirs lliures (74-69). En el següent atac Bataller va fer un dels dos tirs lliures de què va diposar, però el Sant Josep encara va tenir temps de recuperar una pilota i forçar un 2+1 de Comas (amb falta antiesportiva inclosa). El base maresmenc va fallar l'adicional, però el Sant Josep disposava de l'atac per guanyar el partit. Tot i que només quedaven dos segons i la pilota es servia del mig del camp. Els àrbitres varen xiular unes passes de Xevi Guirao i tot es va acabar.