El Barcelona es va adaptar millor al camp impracticable de la Rosaleda, va prolongar el seu moment dolç i va truncar la bona ratxa d'un Màlaga que, després de dues temporades a Segona ?Divisió, tornava a rebre un dels grans.

La pluja va estar a punt de cancel·lar l'encontre però al final el col·legiat Velasco Carballo, juntament amb els dos equips, va decidir que l'enfrontament es disputés. El Barcelona, tècnicament superior, no va tardar a marcar. Una falta en la frontal de l'àrea d'Apoño a Messi, la va aprofitar Xavi en el minut cinc per col·locar la pilota a l'esquadra. El Màlaga no es va intimidar. Va començar a agafar el ritme de l'encontre i malgrat les envestides del Barcelona, una passada sobre Adrián, el xut d'aquest el va detenir Valdés i el rebuig el va recollir el portuguès Duda a la frontal de l'àrea, va buscar camí per al llançament i va entrar com una exhalació per tota l'esquadra. Era l'empat en el minut dotze.

La conducció de la pilota era molt complicada i també ho era per als jugadors quan es disposaven a refusar qualsevol mena de perill a prop de la seva porteria. I el defectuós refús del brasiler del Màlaga Weligton dins de l'àrea gran li va arribar a Leo Messi, que amb un tir ras va batre per sota Arnau en el minut 18. El Màlaga va apostar fort després del descans i va mantenir els mateixos jugadors que van iniciar el partit. Va sortir molt fort però sense enganxada. El Barcelona va fer un canvi, se'n va anar Iniesta i va sortir el davanter Thierry Henry. El francès va ser el causant del tercer gol de l'equip blaugrana en el minut 52, en oferir un passi amb el cap a Xavi, que només va haver d'empènyer la pilota. Semblava la sentència.

L'equip blanc-i-blau no s'esperava aquest tercer gol i va baixar la seva intensitat. També les cames fallaven perquè l'esforç físic realitzat havia estat fort pel que té de pesat el terreny de joc. Un llançament de falta des de 30 metres d'Alves, va tocar el pal dret de la porteria d'Arnau i va estar a punt de cridar a la golejada. El Barcelona, temptejant el seu rival, i jugant a congelar l'encontre, va fer el quart en una falta llançada per Alves, que va desviar Weligton dins de la seva pròpia porteria. Faltaven deu minuts per al final i el partit va morir.