El Girona i el Barça van fer ahir a Montilivi el primer pas per reconduir les relacions entre els dos clubs, inexistents en els últims temps fins al punt que aquest estiu no hi va haver cap opció de dur al club blanc-i-vermell alguna perla futura dels blaugranes tenint present que els gironins militen a la Lliga de Futbol Professional. Dos directius de la junta que presideix Joan Laporta, el garrotxí Joan Boix, vicepresident econòmic, i el responsable del Barça Atlètic, Jacint Borràs, van ser a la llotja de Montilivi per veure en directe la victòria del Girona sobre el Saragossa. En aquest acostament es va aprofitar per assentar les bases de possibles futures col·laboracions.

Així, està previst que en les properes setmanes es pugui concretar una entrevista entre els dirigents de l'àrea esportiva del Girona i el secretari tècnic del Barça, Txiki Begiristain. En l'horitzó, l'obertura del mercat d'hivern al gener i l'interès del Girona en contractar un parell de davanters. Això no vol dir que forçosament aquests jugadors hagin de venir del Barça, però sí que com a mínim les relacions entre els dos clubs s'hauran normalitzat després de molts mesos de fredor.

Els desencontres

En els darrers temps hi ha hagut diversos desencontres entre el Barça i el Girona. La temporada passada, per exemple, els blaugranes van eliminar els gironins a les semifinals de la Copa Catalunya després d'una actuació arbitral molt polèmica. Aquell dia el Girona també es va arribar a plantejar la impugnació del partit perquè el Barça no havia jugat amb un mínim de futbolistes del primer equip, tot i que finalment ho va acabar descartant. Tampoc es van entendre fa tres temporades les dues parts en el traspàs de David Cornellà, per la reticència dels blaugranes a pagar-ne un traspàs, tot i que després de molts estira-i-arronsa el Girona hi va accedir.

Amb la presència de Boix i Borràs a la llotja un dia tant assenyalat com el de la visita del Saragossa, es va fer el primer pas per oblidar aquesta etapa de fredor i obri-ne una de nova on els dos clubs esperen crear vincles de col·laboració. Així van acordar-ho els dos directius del Barça i els representants del Girona. Un altre dels acords que es podria concretar seria la visita del primer equip del Barça a l'estadi per participar en l'amistós d'homenatge a Miki Albert, que segueix sense data concretada i on els dos possibles rivals de l'equip local són l'Espanyol i el Barça. Girona i Barcelona ja es van trobar dilluns passat a la Federació, amb Espanyol i Nàstic, per parlar de la Copa Catalunya.

Després del partit, Joan Boix va destacar que les intencions del Barça són de donar suport al Girona "com a club català de Segona A i com a bon lloc per a la formació de jugadors". Sobre el partit, el dirigent blaugrana va aplaudir el joc de l'equip de Raül Agné. "No s'ha vist la diferència dels pressupostos i la veritat és que el Girona ha sigut superior a la primera meitat. A la represa potser s'ha pagat el desgast, però han estat capaços de controlar perfectament el rival".