Trepitjar la pista, pujar als obstacles i conèixer de ben a prop els millors pilots del món, no es pot fer cada dia. Ahir més d'una vintena de subscriptors del Diari de Girona van poder gaudir d'aquesta inoblidable experiència. Després de posar-se el dorsal que llueix Toni Bou, deu lectors acompanyats de les seves famílies van entrar a la pista de Fontajau. I van poder veure de ben a prop tots els obstacles que formen el circuit. Més d'un va aprofitar per intentar pujar-hi a peu. Després de fer-se la foto de família va arribar el millor moment.

El campió del món va aparèixer, encara vestit de carrer i ningú va desaprofitar l'oportunitat de que Bou els signès l'entrada, els dorsals o qualsevol altra cosa que portaven a sobre. Va ser una vertadera allau. Alguns, armats amb càmeres digitals, també van aprofitar per fer-se una foto al costat d'un gran campió del món de trial.

Una vegada que tots tenien el seu atutògraf o fotografia, va arribar el moment en el que va despertar la curiositat. "Vist des de dalt sembla més fàcil, vols dir que ja pujareu per aquí" va dir un dels aficionats. Després de respondre un grapat de preguntes, Bou es va acomiadar per posar-se la roba de treball i escalfar. Després va ser el torn del pilot de Pals Jeroni Fajardo. El de Beta, no només va dedicar somriures, fotografies i autògrafs a tots, sinó que després va explicar fil per randa els secrets d'una de les zones que poc després afrontaria amb la seva muntura. "Tot i ser un mur de dos metres, no és massa complicat", va explicar el pilot sobre la zona de la Costa Brava mentre els lectors se'l miraven amb una cara d'incrèduls.

Fajardo va rebre unes paraules d'ànim i va marxar a preparar-se per la cursa. Ja estava tot a punt. Joan Ferrer, Carlos Formiga, Aitor Giró, Josep Martos, Isabel Pérez, Joaquim Plana, Carlos Rio, Joan Soler, Ignasi Torroglosa i Josep Illa van ser els subscriports del Diari de Girona afortunats amb aquesta experiència que els va fer conèixer el món del trial, per alguns completament desconegut, de primera mà i que van compartir amb els seus familiars ahir a Fontajau.