El Reial Madrid no va poder amb el modest Almeria (1-1) i d'aquesta manera el club blanc cedeix al Barça el lideratge de la Primera Divisió. Els barcelonistes després de golejar al camp del Màlaga (1-4) tenen ara 22 punts, un més que el Vila-real, que és segon i dos més que el Reial Madrid, tercer. L'última vegada que el Barça va ser líder va ser en la jornada 33 de la temporada 2006-07, també en solitari. Els homes de Rijkaard van guanyar per 0-2 a Anoeta i superaven, igual que ara, els madridistes per dos punts. En la següent jornada van deixar escapar el primer lloc contra el Betis. Aquesta vegada, però, la dinàmica dels de Pep Guardiola és molt diferent a la d'aquella 06-07 i els blaugranes confien allargar aquesta posició privilegiada fins al final de temporada. El triomf de dissabte a Màlaga, que té molt valor pel penós estat del terreny de joc, és l'onzè que ha aconseguit l'equip, que havia començat perdent a Sòria (1-0) i empatant a casa davant el Racing (1-1). Des d'aleshores, els de Guardiola, a vegades amb futbol, altres amb futbol i fortuna, han guanyat l'Sporting de Portugal (3-1), Sporting Gijón (1-6), Betis (3-2), Espanyol (1-2), Xakhtar Donetsk (1-2), Atlètic de Madrid (6-1), Athletic (0-1), Basilea (0-5), Almeria (5-0) i Benidorm (0-1). En set partits han marcat tres o més gols, cosa que fa la mitjana en total 3,1 gols per partit. En el pròxim partit, el de demà dimarts contra el Basilea, els blaugranes tenen una altra oportunitat de sumar un lideratge: si guanyen s'asseguraran la primera plaça del grup.

Deixen escapar l'oportunitat

El Reial Madrid va perdre ahir una gran oportunitat de compartir el lideratge de Primera Divisió al costat del Barcelona, però no va passar de l'empat a Almeria i l'equip blaugrana el supera en dos punts després d'aquesta novena jornada. L'Almeria va aconseguir canviar la imatge dels seus darrers partits, en què va ensopegar amb Sevilla i Barcelona, i va oferir una bona versió davant el Reial Madrid, en un partit que en la seva primera part va ser de domini altern, si bé les ocasions de gol van ser signades pels blanc-i-vermells. Julio Álvarez, en el minut catorze, va posar la primera ocasió de perill del partit, però van ser els blancs els que van disposar de la primera gran oportunitat mitjançant Robben. En el minut 22 el porter Diego Alves va haver de lluir-se per evitar el 0-1, després d'una gran rematada d'Higuain. La següent arribada va ser la del gol madridista. Higuaín va entrar per l'esquerra i va cedir a Raúl perquè superés el porter local. Els locals no es van rendir en cap moment, però fins al descans no hi va haver grans ocasions de gol, fet que portava la incertesa al marcador.

Ala segona part, però, els locals van sortir disposats a treure alguan cosa positiu. A poc a poc, els andalussos es van apropiar del control del ritme de partit i els canvis que va fer el tècnic local li van donar una altra cara. Al voltant el quart d'hora, el públic va demanar un possible penal de Metzelder, però l'àrbitre no el va xiular. El gol de l'empat va arribar en el minut 80, després d'una centrada de Crusat que va rematar Piatti. A partir d'aquí, el Madrid va atacar a la deseperada, però el gol no va arribar i va acabar empatant en un partit fluix dels de Schuster.