El Barça intentarà assegurar-se aquest vespre el seu pas matemàtic als vuitens de final de la Lliga de Campions, objectiu que aconseguirà si venç el feble Basilea, al qual ja va derrotar fa uns dies de forma contundent (0-5)

Blaugranes contra blaugranes, la diferència tècnica entre els dos equips és abismal. Al Camp Nou volen desterrar la idea que el partit pot ser una passejada per als de Josep Guardiola, encara que després del que va passar a Basilea, on el Barça va guanyar per 0-5, tots els pronòstics situen els locals com a clars favorits.

L'equip barcelonista, líder de la Lliga, màxim golejador i mínim golejat, es troba en un gran moment. Tan és el rival i l'escenari, com va demostrar dissabte passat a Màlaga, on va derrotar els andalusos còmodament (1-4), malgrat que el camp estava impracticable.

Guardiola ha decidit no revelar els seus plans davant el Basilea fins avui quan, després de l'entrenament, farà pública la llista de convocats. "Hi ha alguns jugadors més cansats que altres després del partit de Màlaga, però durant l'entrenament hi havia bon humor, han somrigut molt. No tinc perfilat l'equip titular", va assegurar.

Tot apunta, no obstant això, que el tècnic blaugrana tornarà a sorprendre amb l'alineació, un fet habitual aquesta temporada. El Barça es jugarà la tranquil·litat de classificar-se a les primeres de canvi per als vuitens de final, davant l'equip més fluix de la present edició de la Lliga de Campions, ja que encara no ha guanyat cap dels tres partits jugats.

La visita al Camp Nou del Basilea serà la quarta d'un conjunt suís en competició europea. En els tres precedents anteriors (Basilea, Zuric i Lugano), els catalans va aconseguir sempre la victòria.

El tècnic suís, Christian Gross es planteja alinear un equip molt conservador per evitar rebre una nova golejada del Barça.