Res a envejar. Girona pot presumir, a part d'equip, de tenir una afició digna de Segona Divisió. Prova d'això, i sense anar gaire lluny, és la imatge viscuda a Montilivi el passat dissabte, quan 6.000 espectadors van posar color a les graderies de l'estadi gironí per empentar el seu equip cap a la victòria, la tercera de la temporada. Una xifra que, tot i semblar lluny de l'aforament habitual de camps com La Romareda, Anoeta, la Nueva Condomina o l'Heliodoro Rodríguez López, supera amb escreix la d'equips que, com el Celta i el Llevant, han viscut algunes temporades de la seva història a Primera.

Igual que contra el Salamanca, la visita del Saragossa va significar, amb un total de 6.000 espectadors, la millor entrada de la present campanya. Una estadística que demostra que, tot i ser un nouvingut a la categoria de plata del futbol estatal, el Girona arrossega una bona quantitat de públic, similar a la de la majoria d'equips de Segona. Els "grans", com ara el Saragossa, la Reial Societat, el Múrcia i el Tenerife, entre d'altres, són els conjunts que més seguidors arrosseguen cada cap de setmana. No obstant, els blanc-i-vermells, del total de 22 equips que conformen la Segona Divisió, ocupen una posició del tot respectable, tot i que encara mai s'hagi omplert l'estadi (7.000 localitats).

Tenint en compte l'aforament de tots els partits disputats aquestes dues últimes jornades, el Girona es situa a la part mitjana-baixa de la taula, tot i que supera conjunts de la mida del Celta de Vigo, el Llevant i l'Eibar, entre altres; equips que, a diferència dels catalans, tenen una major experiència a la categoria. Així mateix, l'entrada de Montilivi d'aquest any registra xifres força similars a les que cada cap de setmana viuen estadis habituals de Segona Divisió, com el Martínez Valero d'Elx, l'Helmántico de Salamanca, Mendizorroza (Alabès), Castalia (Castelló) y Chapín (Xerez). Un aspecte que s'accentua amb el fet que es tracta de ciutats amb un número d'habitants superior a Girona, una de les poblacions (prop de 100.000 habitants) més "petites" de la categoria.

Fins al moment, un total de cinc equips han passat per l'estadí gironí; visites que sempre han gaudit d'una bona resposta per part de l'afició local. L'Alacant va ser el primer conjunt a trepitjar Montilivi, un encontre que va ser presenciat per 5.500 espectadors que no van voler perdre detall de l'estrena del seu equip a Segona.

Dues setmanes més tard, fins a 6.000 gironins van seguir en directe el partit enfront el Salamanca, la mateixa xifra que el passat cap de setmana, coincidint amb la visita del Saragossa de Marcelino García Toral, va registrar l'estadi blanc-i-vermell. La Reial Societat i el Rayo Vallecano, els altres dos conjunts que han passat per Girona en aquest primer tram de la Lliga, han significat entrades de 5.500 i 4.800 espectadors, respectivament, en partits jugats en dissabte, en horari comercial, i en el cas de l'equip basc, sota una intensa pluja. La visita de l'Hèrcules, l'actual líder, pot ser un nou al·licient per omplir l'estadi d'aquí a 15 dies.

Els aficionats que desitjaven veure diumenge el resum del Girona-Saragossa o del Nàstic-Reial Societat per TV3 no ho van poder fer. El desenllaç del Mundial de Fòrmula 1 va fer saltar de la graella el Hat-trick Tarda on s'acostumen a oferir els resums de Segona A. Tampoc es van poder veure en el Telenotícies Migdia ni en l'edició del TN Vespre així com als programes esportius del Canal 33 (Hat-trick Espanyol, Hat-trick Barça i Hat-trick Internacional). El resum del partit i els gols només es van poder seguir en el TN Vespre de dissabte, just acabat el partit i al 3/24, el canal de notícies permanent de la cadena pública sí que va reproduir els gols fins al migdia de diumenge.

La supressió del tradicional Gol a Gol ha provocat el naixement dels programes Hat-trick, dedicats íntegrament a l'actualitat del Barça, l'Espanyol i del futbol internacional. En aquest espai no hi tenen cabuda ni el Girona ni el Nàstic, els dos representants catalans a la Lliga Adelante. Habitualment, els resums dels partits de Girona i Nàstic, es poden veure en el Hat-trickTarda, un programa que acostuma a no emetre's ja que, unes vegades la Fórmula 1 i en altres les retransmissions d'última hora de partits del Barça, el fan caure de la graella de programació.

Així, els aficionats gironins es van haver d'esperar fins ahir al vespre, al FutbolCat per veure el resum del històric partit contra el Saragossa i i seguir tota l'actualitat del Girona FC.

Dissabte passat, molts aficionats van entrar a l'Estadi de Montilivi amb el partit ja començat a causa de les llargues cues que es van produir per entrar, sobretot al gol sud. Si bé els Mossos d'Esquadra van augmentar el seu desplegament pel fet de ser Fires, el cos policial va responsabilitzar ahir la manca d'aparcament a la zona com a principal motiu dels retards. El partit no havia estat qualificat "d'alt risc" i segons els Mossos, el dispositiu i els controls van ser pràcticament els mateixos de qualsevol altre dia de partit a l'estadi. En la mateixa línia es mostrava el club que va reconèixer que la gent va anar més tard del compte cap a l'estadi pel fet de ser la diada gran de Fires i perquè van esperar a última hora per si plovia.

El que és evident és que la manca d'aparcament a la zona és un problema els dies de partit a l'estadi. Els seguidors han de fer mans i mànigues per deixar el seu vehicle i caminar força tros abans de poder acedir a la seva localitat. El que sí que hi va haver dissabte van ser una vigilància especial als seguidors de la penya radical Ligallo, que va desplaçar una trentena de membres, entre els 35o aficionats del Saragossa que van venir a Girona.