El modest Basilea, el pitjor equip de la Lliga de Campions, va abaixar els fums a un desconegut Barça, que va cedir un trist empat (1-1), tot i que això no va impedir que es complís l'objectiu de classificar-se per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Això sí, es va acabar amb la ratxa d'onze victòries aconseguides consecutivament i ara, en la propera jornada de la màxima competició continental, l'equip de Pep Guardiola es jugarà el primer lloc del grup al camp de l'Sporting de Lisboa.

Tot van ser males notícies per al Barça, ja que en la segona meitat es va lesionar Andrés Iniesta, un trencament muscular que el mantindrà de baixa durant sis setmanes. I això que amb l'entrada en joc de Leo Messi en la segona meitat, semblaven haver-se solucionat tots els mals del Barça. L'argentí en va tenir prou amb dos minuts (va entrar en el minut 60 i va marcar en el 62) per trencar el 0-0.

Els barcelonistes es van oblidar ahir del futbol que els ha portat a dominar la Lliga espanyola i la Lliga de Campions. Encomanats per l'ultraconservadorisme del rival, el Barça va haver de recórrer a Leo Messi i a Xavi Hernández, suplents ahir, per donar un altre aire a l'apàtic conjunt blaugrana, encara que això no va ser suficient perquè els catalans guanyessin.

Escaldats pel 0-5 encaixat fa dues setmanes a Basilea, els suïssos van decidir penjar-se del travesser, Christian Gross va decidir posar l'autobús. Un porter, un davanter i la resta distribuïts en dues línies. El Barça semblava no tenir pressa ahir, i fins que va aparèixer en escena Leo Messi, el partit va ser pla.

L'argentí va demostrar la seva categoria. Va sortir en el minut 60 i en la primera ocasió que va tenir, dos minuts més tard, va marcar. Va ser una assistència d'Henry que Messi va aprofitar per batre al seu compatriota Constanzo. El gol, aconseguit en el minut 62, no va variar els plans dels uns i dels altres. Els aficionats locals, els pocs que es van donar cita ahir al Camp Nou, que va registrar la pitjor entrada de la temporada (49.479 espectadors), estaven més pendents de l'estat físic d'Andrés Iniesta, que va haver de ser substituït per Eto'o en el minut 67, que de l'irreconeixible joc del seu equip.

Les males notícies es van prolongar en saber que Iniesta estarà sis setmanes de baixa, però no van acabar aquí, perquè en l'única aproximació del Basilea sobre la meta de Valdés, els suïssos van marcar per mitjà de Derdiyok, qui va caçar una centrada des de la dreta de Carlitos. L'empat estava servit de manera inesperada. El Barça jugarà els vuitens, però encara ha d'assegurar el primer lloc.