El tribunal ha estimat un recurs d'apel·lació de l'imputat, que el va presentar directament a l'Audiència de Barcelona i no en el jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona, com els altres quatre empresonats per aquests incidents. Aquest dijous han entrat a l'Audiència els recursos d'aquests imputats que continuen ingressats a la presó en espera que es resolgui la seva petició per quedar en llibertat. El tribunal considera que no hi ha risc de fuga de Marc i per això el deixa en llibertat en espera de judici.

El setembre passat el Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona va ordenar l'ingrés a la presó de les cinc persones que els Mossos d'Esquadra van detenir pels incidents en el derbi entre Espanyol i Barça, on es van llençar bengales entre altres objectes. El jutge va justificar la decisió d'ordenar la presó preventiva per la 'possibilitat real' de 'reiteració delictiva', ja que com cada setmana se celebren partits de futbol s'han d'evitar conductes similars en els acusats. També destacava que els empresonats podien ser condemnats a penes entre 3 i 5 anys de presó per un delicte de desordres públics i justificava 'el risc de fuga'.

L'Audiència de Barcelona considera que no existeix aquest risc de fuga en el cas de Marc M. ja que té un domicili fix. També destaca que no existeixen elements per dir que hi ha risc de reincidència, tot i que se li prohibeix a l'imputat anar a qualsevol partit, ja sigui oficial o amistós, del Barça. Marc M. ha quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera del judici per la seva participació en els incidents durant el derbi.

Els altres quatre empresonats van presentar recurs contra l'ordre d'ingrés a la Model en el mateix jutjat i per això fins aquest dijous no han entrat les apelu0095lacions a l'Audiència de Barcelona que ho hauran de decidir després d'una vista. Per la seva banda Marc M. va presentar directament el recurs a l'Audiència i per això ha estat el primer en revisar el seu empresonament i sortir en llibertat amb càrrecs.

El jutge d'instrucció considerava que els acusats, que estaven entre un grup de seguidors radicals, van manipular o llençar bengales sobre aficionats de l'equip contrari, l'Espanyol, causant 12 ferits de diversa consideració mentre es disputava el derbi a l'estadi Lluís Companys de Barcelona.

La Fiscalia Superior de Catalunya va anunciar que demanaria presó per als joves ja que considerava la 'gravetat' d'aquest llançament d'objectes així com la premeditació en portar bengales a l'estadi i els anuncis recollits en pàgines webs dels seguidors radicals del Barça on es convidava a 'acomiadar' l'Espanyol en el darrer partit que juga en un camp de futbol de la ciutat. A partir de l'any vinent l'Espanyol jugarà en el nou estadi que s'està construint a Cornellà.

Els cinc acusats, que formarien part dels Boixos Nois, són els germans Guillem C. R., de 20 anys, i Alex C. R., de 21, tots dos amb domicili a Anglès (la Selva); Eduard C. L., de 28 anys, Guillem V. H., de 18 anys i Marc M. I., de 23 anys, tots tres veïns de Girona.