Javier Clemente en estat pur. No podia ser d'una altra manera. El de Barakaldo, en el punt de mira degut a la mala classificació del Múrcia després de les primeres jornades de Lliga, no perd la compostura. Ni les crítiques de l'entorn, ni la pressió d'una afició a qui la mosca ja li puja al nas poden amb la fortaresa d'un tècnic que, a 24 hores d'enfrontar-se al Girona, va realitzar una extensa roda de premsa bona part de la qual es va dedicar a analitzar els homes de Raül Agné.

I quina anàlisi! Poques frases, però contundents. Clemente, conscient dels perills que envolten el seu equip, no va perdre l'oportunitat per elogiar al seu imminent rival. Dels gironins, poques paraules, però totes de ben bones. "Aquí la gent pensa que el Girona viatjarà a Múrcia per passar l'estona, passejar-se, visitar el camp... Però res d'això". Una advertència que, segons el de Barakaldo, ha de servir per motivar als seus a l'hora d'encarar un partit que els pot comportar més d'un ensurt.

"Compte amb el Girona. És un equip molt treballat des de la banqueta i s'ha de vigilar molt de prop. Així ho ha demostrat durant les primeres jornades de la Lliga". Clemente, a part de reconèixer que "conec força els gironins", va destacar la "bona defensa" dels d'Agné, el punt fort d'un equip "força perillós i complicat. Fins ara les coses els han sortit molt bé però nosaltres no ens hem de fixar en ells, sinó en nosaltres mateixos".

Davant aquesta situació, i encara que l'equip grana no passi pel seu millor moment (el Múrcia ocupa el quart lloc per la cua, amb només 8 punts en 10 jornades), el basc va donar algunes claus per superar els blanc-i-vermells. "Estem treballant molt bé, l'equip hi posa ganes als entrenaments... Però després no ho acabem de traduir als partits. Això és el que hem d'intentar contra el Girona; traslladar el mateix ritme de treball que els jugadors tenen durant la setmana al partit del dissabte, sigui qui sigui el rival".

A l'hora d'analitzar el vestidor, Clemente va recòneixer que la plantilla respira "un molt bon ambient. És cert que els resultats no ens acompanyen però els nois estan amb ganes, confiança i es porten molt bé entre ells".

La delicada situació que viu el Múrcia fa que Clemente reconeigués que el partit d'aquesta tarda és "de vital importància. Espero que els jugadors de qualitat la desenvolupin perquè sinó... malament rai".

Prop d'una hora va dedicar ahir Clemente a realitzar l'habitual roda de premsa d'abans del partit. Fins a 47 minuts va estar davant els mitjans de comunicació per tractar una infinitat de temes relacionats amb el seu equip, el club, la ciutat i l'entorn. El de Barakaldo, tot i parlar de gairebé tot, va dedicar pocs minuts a analitzar al Girona, un conjunt que, si guanyés a La Nueva Condomina, agreujarà la situació del basc a la banqueta de l'equip grana. Com a aspecte més curiós, a part de la durada de la compareixença, hi ha el fet que els periodistes només necessitessin quatre intervencions per arrancar un discurs en què el preparador del Múrcia va destacar que, malgrat els mals resultats del seu equip, el seu objectiu segueix sent el d'ascendir a Primera Divisió.